ULTIMA ORA!!!ANAF catre microintreprinderi: Nu trebuie sa veniti la Fisc pentru a trece la impozitul pe profit

Detinatorii de microintreprinderi nu trebuie sa mearga la administratiile fiscale pentru a depune o declaratie pentru trecerea la statutul de platitori de impozit pe profit, a anuntat astazi Agentia Nationala de Administratie Fiscala (ANAF).

Microintreprinderile puteau opta anul trecut intre plata impozitului pe venit de 3% si cea a impozitului pe profit de 16%, insa de anul acesta vor fi obligate sa plateasca doar impozitul pe profit fara sa mai depuna o declaratie suplimentara.

Totodata, presedintele ANAF a dat un ordin prin care organele fiscale vor modifica, din oficiu incadrarea fiscala pentru contribuabilii aflati in aceasta situatie, pentru a se evita aglomeratia la administratiile financiare.

Contribuabilii inregistrati in evidentele fiscale, la 31.12.2009 ca platitori de impozit pe venitul microintreprinderilor nu trebuie sa se prezinte la organul fiscal competent pentru depunerea declaratiei de mentiuni 010″, se arata in comunicat.

Detinatorii de microintreprinderi nu mai beneficiaza incepand cu anul acesta de derogarea privind declararea si plata trimestriala a impozitelor si contributiilor aferente veniturilor din salarii, acestea urmand sa fie declarate si platite lunar.

Ziarul Financiar

P.S. 28.01.2010, ora 15.06 pe site-ul ANAF :

Pentru microîntreprinderi plătitoare de impozit pe venit la 31.12.2009 se modifica din oficiu vectorul fiscal potrivit OPANAF 101/2010.

Pentru mai multe informaţii apelaţi 031.403.91.60 (reţea RDS)

Please like & share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Contact Form Powered By : XYZScripts.com