Strategii pentru a va autodepasi

Cineva binevoitor mi-a trimis pe mail urmatoarele randuri , pe care vreau sa le impart cu voi..asadar, daca doriti puteti incerca si aceste strategii..

“Planuri mari, rezultate mici” este, din nefericire, o realitate des intalnita. Prea multi trec prin viata fara a-si demonstra potenţialul si folosindu-si doar o fractiune din talentele personale. Creierul permite invatarea a 40 de limbi straine, memorarea unui set de enciclopedii de la A la Z si urmarea cursurilor a 12 facultati. Si totusi, cei mai multi oameni se complac in mediocritate, devenind sclavii rutinei, facand acelasi lucru, in acelasi fel, cu aceeasi oameni, zi de zi. Va prezentam in acest articol noua lectii despre puterea de a scoate ce-i mai bun din dvs. si de a va manifesta intregul potential de care dispuneti.

1. Definiti o realitate mai buna
Cei mai de succes afaceristi sunt vizionarii. Ei fac imposibilul posibil, gandind mai profund si vazand mai departe ca ceilalti. Incercati sa ganditi creativ si visati la noi cai de a va extinde afacerile si de a va imbunatati viata personala. Completati-va educatia, imbogatiti-va bagajul cultural si fiti deschisi si receptivi la nou.

2. Inconjurati-va cu lucruri de cea mai buna calitate
Fiecare este produsul mediului in care traieste. “Principiul Asocierii” spune ca ceea ce veti fi in urmatorii cinci ani este supus influentei a doi factori primordiali: oamenii cu care va asociati si cartile pe care le cititi. Asigurati-va ca ambele sunt de prima mana. Inconjurati-va de persoane care sunt interesate si pasionate de schimbarile lumii in care traiti. Puneti bazele unei ambiante intelectuale cu intreprinzatori de succes, care au spirit creator si intalniti-va saptamanal pentru a pune la cele noi metode de imbunatatire a performantelor. Cititi biografiile personalitatilor pe care le admirati si insusiti-va lectiile de viata care le-au marcat evolutia. Aveti posibilitatea concreta de a intra in mintile celor mai mari ganditori, prin simpla frecventare a unei biblioteci.

3. Traiti ziua de azi
Latinii spuneau “carpe diem”. Din pacate, prea multi oameni isi irosesc timpul facandu-si griji pentru esecurile trecute sau pentru viitoarele incercari. Cel mai adesea, temerile despre viitor nu se materializeaza niciodata. Mark Twain spunea: “Mi-am facut o multime de griji de-a lungul vietii, dar doar cateva s-au materializat.” Traiti fiecare zi ca si cum ar fi singura. Trecutul apartine istoriei, iar viitorul nu este decat un vis. Ziua de azi este tot ceea ce aveti. Incercati lucruri noi, cautati noi oportunitati, ganditi in perspectiva. Rezultatele nu se vor lasa asteptate.

4. Ridicati-va standardele
Oculistii sunt familiarizati cu fenomenul care apare cand ochiul sanatos al unui copil, dupa ce a fost o vreme acoperit de un bandaj, isi pierde abilitatea de a vedea. Cei ce-si petrec zilele muncind non-stop, fara a-si ingadui un timp pentru destindere, ajung sa sufere de propria lor forma a acestei afectiuni. Traindu-si viata cu ochelari de cal, isi pierd capacitatea naturala de a vedea posibilitatile practic nelimitate oferite de aceasta era a cunoasterii. Isi pierd viziunea si se complac in mediocritate. Singura cale catre o viata plina de satisfactii este autoperfectionarea si initiativa. Ridicati-va standardele pentru anul care vine. Cereti mai mult de la voi insiva si autoimpulsionati-va pentru a incerca lucruri pe care altadata nu ati fi avut curajul sa le incercati. Cea mai buna metoda de a va invinge temerile este sa le infruntati.

5. Depasiti asteptarile
Una din cele mai bune strategii de succes in afaceri este “promite putin si fa mult”. Acest principiu simplu da nastere unui nucleu de clienti fideli care vor genera un adevarat “telefon fara fir”, facand reclama firmei dvs. Intrebati-va clientii ce servicii spera sa obtina si apoi depasiti-le asteptarile. Aplicati aceeasi tactica si in viata personala. Indiferent cat de ocupat sunteti, gasiti-va timp sa cititi timp de 30 de minute zilnic, caci ideile sunt marfa de succes in aceste timpuri de abundenta informationala. Munciti din greu si recompensele nu vor intarzia sa apara. Perfectionati-va permanent si veti ajunge in top.

6. Canalizati-va energia
“Cine alearga dupa doi iepuri nu prinde nici unul”. Unul dintre principiile universal valabile ale reusitei este sa-ti canalizezi energiile catre lucrurile importante. Cei care incearca sa le faca pe toate sfarsesc prin a nu face nimic. Adevăratul secret pentru a reusi sa rezolvi problemele este sa stii ceea ce nu merita facut. Concentrati-va asupra activitatilor care merita atentia dvs. si care va conduc catre obiectivele vizate. Daca acestea nu sunt subscrise telului urmarit, aveti puterea de a spune “nu”. Productivitatea si nivelul reusitelor vor creste.

7. Fiti un conducator motivational
Marii performeri se concentreaza asupra oamenilor. Ei inteleg ca oferindu-le ceea ce acestia vor sa obtina, si ei vor realiza ceea ce si-au propus. Nu renuntati niciodata sa intrebati: “Ce pot face pentru dvs.?” Fiti permanent la dispozitia consumatorilor, a prietenilor si a comunitatii. Deveniti un exemplu pentru cei din jur si tineti-va promisiunile facute. Veti fi surprins de multitudinea posibilitatilor ce vi se vor deschide in fata.

8. Fiti insasi “schimbarea”
Inotam intr-o mare de schimbari. S-au descoperit mai multe lucruri in ultimii 30 de ani, decat in cei 5.000 de ani anteriori. Tehnologia evolueaza cu pasi uriasi, conditiile sociopolitice s-au schimbat si chiar si conditiile noastre de munca sunt considerabil diferite fata de cele de acum cativa ani. Asadar, ce ar trebui sa facem nu doar pentru a supravietui in aceasta noua economie informationala, ci si pentru a prospera? Raspunsul este sa fiti “schimbarea” insasi. Folositi schimbarea ca pe o unealta. Abandonati mentalitatile invechite, fiti o parte din  lumea in miscare din jurul vostru. Folositi tehnologiile avansate, navigati pe Internet, aliniati-va noului val si priviti schimbarea ca pe o oportunitate ce trebuie asumata pentru a atinge un nou nivel in afaceri si in viata personala.

9. Aplicati ceea ce invatati
“Cunoastere nu este suficienta, trebuie sa folosesti ceea ce stii. Nu este de ajuns sa-ti doresti ceva, trebuie sa faci ce ti-ai propus”,  scria Goethe. Performerii inteleg ca succesul care dureaza este ca un joc statistic: cu cat faci mai multe, cu atat mai multe rezultate obtii. De exemplu, vanzatorul care abordeaza 100 de clienti zilnic, cu siguranta va incheia mai multe contracte decat altul (la fel de competent) care vorbeste numai cu 50 de oameni. Perfectionati-va continuu. Daca invatati o noua strategie de piata sau o noua tehnica de reducere a stresului, puneti-le imediat in aplicare. Daca mai multi oameni ar aplica efectiv macar jumatate din ideile care le-au trecut prin minte in decursul anilor, ei ar reusi in viata dincolo de cele mai optimiste asteptari. Problema este ca cei mai multi nu se folosesc de ceea ce stiu. Nu lasati sa vi se intample si dvs. acest lucru.

Please like & share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Contact Form Powered By : XYZScripts.com