Prioritati

Despre lucrurile importante la inceputul unui business (pe langa bani, mai sunt cateva) s-au scris si s-au spus multe ….Cu siguranta nu sunt cel mai in masura sa scriu despre afaceri in general, dar partea de start-up o cunosc destul de bine (pot sa ies la tabla cu portofoliul de pana acum, daca e cineva interesat; dar, sa revin, daca te-ai gandit ca, odata ce ti-a venit ideea de afaceri sau ideea unui produs interesant sau ceva care iti va aduce succesul instantaneu si totul va fi simplu, te inseli. Punerea la punct si comercializarea respectivului produs se vor dovedi istovitoare, daca nu esti pregatit.

Timpul, eforturile si banii pe care trebuie sa-i investesti te vor convinge ca, in realitate, ideea este partea cea mai usoara. Si inca ceva! O idee nematerializata nu valoreaza nimic.

Afacerile sunt o chestiune de prioritati;  intotdeauna folosesti cu precaderea anumite resurse….spre exemplu la inceputul afacerii, cand nu intotdeauna ai multi bani, ai in schimb timp la dispozitie, pe care il poti ‘investi’ in activitatile pe care le consideri justificate.

Astfel, deciziile se reduc la cat timp aloci:

- sa afli cat mai multe despre domeniul in care activeaza afacerea ta,

- sa participi la cursuri de perfectionare,

- sa identifici un furnizor bun sau un nou client etc.

In functie de cat timp aloci fiecareia dintre aceste activitati, vei avea succes sau nu.

In concluzie, tu stabilesti prioritatile si redactarea unui plan de afaceri reprezinta un pas important fiindca se aseamana unui plan de calatorie, in care, daca ai omis un aspect, risti sa-l platesti mai tarziu mult mai scump, calatoria sa nu iti placa si, cel mai rau, sa nu ajungi la destinatie sau sa ajungi prea tarziu.

Please like & share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Contact Form Powered By : XYZScripts.com