De ce mediator?

CURS DE FORMARE INIȚIALĂ ÎN PROFESIA DE MEDIATOR

Medierea reprezintă, potrivit art.4 din legea 192/2006, o activitate de interes public.

În cursul lunii AUGUST 2014, la Ploiești, ȘCOALA DE FORMARE ÎN MEDIERE MUGUR MITROI, organizează un nou curs de formare inițială în profesia de MEDIATOR.

Cursul este autorizat de Consiliul de Mediere din România în baza Legii 192/2006 privind medierea, cu respectarea Standardului de Formare a Mediatorului, pregătirea mediatorilor asigurându-se la standarde internaționale.

Cursul, cu durata de 80 de ore, se va desfășura pe parcursul a 2 săptămâni și se va finaliza, în termen de maxim 10 de zile de la terminarea cursului, cu un examen de absolvire.

Cursanții care promovează examenul primesc Certificatul de Participare și Adeverința de absolvire – documente în baza cărora pot depune cererea de autorizare la Consiliul de Mediere din România.

În cadrul cursului se studiază noțiuni pentru înțelegerea și aplicarea medierii (mediere, analiza conflictului, comunicare, negociere, drept), corelat cu punerea în practică imediată a cunoștințelor dobândite, la final, participanții putând să-și dezvolte și să aplice abilitățile de management al conflictelor prin tehnici de mediere.

 
DE CE FMMM?
Calitatea formării și a competențelor dobândite;
Experiența practică și vechimea formatorilor;
Singura școală cu certificări internaționale în domeniul medierii și co-medierii;

Calitatea și experiența sunt dovedite prin certificările internaționale obținute de la organizații de referință din domeniul ADR, precum Federal Mediation and Conciliation Service (Washington DC, S.U.A.) și The Lord Slynn of Hadley European Law Foundation (Londra, Marea Britanie).

Cursul are o durată de două săptămâni.

Costul cursului este de 3500 lei/cursant la o grupa minimă de 5 persoane.

FMMM va selecta cursanții prin evalurea acestora inițială. Pentru înscrierea la curs aplicanții vor susține un examen de evaluare a abilităților de mediator, doar după promovarea acestuia pot parcurge cursul.

Kit-ul cursantului conține:

  • Manualul Mediatorului (tipărit);
  • Formatul electronic al cursului;
  • Modelele de formularistică necesare desfășurării profesiei de mediator;
  • 3 cărți de specialitate: “Ghidul Mediatorului Profesionist – Mediere și Conflict” (autor Mugur Bogdan Mitroi); “Medierea, o perspectivă psihologică asupra soluționării conflictelor” (autori Freddie Strasser și Paul Randolph); “Co–medierea: utilizarea unei abordări psihologice duale în soluționarea conflictelor” (editor UK Monica Hanaway); “Medierea Tehnică și Arta” – revistă profesională bilingvă lunară.

Ulterior formării, se asigură promovare gratuită prin Revista “Medierea Tehnică și Artă” , Portal Mediere – www.portalmediere.ro, înscrie și promovează mediatorii FMMM gratuit iar Mediere TV – www.medieretv.ro asigură promovarea imaginii mediatorilor FMMM.

Asigurarea înscrierii se face prin plata unui avans de minim 1000 lei, restul urmând a se plăti și în rate până la finalizarea cursului.

Informații suplimentare puteți obține la tel. 0725 420 784, completând câmpul contact pe site, sau la adresa de e-mail: mediator.ionita@gmail.com specificând interesul dumneavoastră pentru participarea la acest curs.

Please like & share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Contact Form Powered By : XYZScripts.com