Concurs: Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni

Parlamentul European si Fundatia pentru Premiul International Charlemagne din Aachen invita tinerii din toate statele membre UE sa participe la un concurs privind dezvoltarea si integrarea UE, precum si aspecte legate de identitatea europeana.

‘Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni’ se acorda proiectelor care promoveaza intelegerea europeana si internationala, favorizeaza dezvoltarea unui sentiment comun de identitate europeana si de integrare, servesc drept modele pentru tinerii care traiesc in Europa si ofera exemple concrete de viata ale europenilor care traiesc in cadrul aceleiasi comunitati. Proiectele pot fi axate pe organizarea de manifestari pentru tineri, schimburi de tineri sau proiecte internet care au o dimensiune europeana.

Participantii trebuie sa aiba varsta intre 16 si 30 de ani si sa fie cetateni sau rezidenti ai unuia dintre cele 27 de state membre UE.
Inscriere se poate face individual sau colectiv.

Premiul pentru cel mai bun proiect este in valoare de 5.000 euro, premiul doi este in valoare de 3.000 euro si premiul trei este in valoare de 2.000 euro. Reprezentantii celor 27 de proiecte nationale selectionate vor fi invitati la ceremonia de decernare a premiilor, de la Aachen, Germania, pe 31 mai 2011.

Data limita pentru inscriere este: 23 ianuarie 2011

Mai multe informatii gasiti in baza de date Eurodesk sau aici

Informatii primite de la

Doamna Mihaela Nicolai – Coordonator Eurodesk
ANPCDEFP – Departamentul Tineret in Actiune
Calea Serban Voda nr. 133, et. 3, Sector 4, RO – 040205 Bucuresti
Tel direct: (021) 201.07.42
Telverde: 0800 80 YOUTH (0800 80 96884)
E-mail: mihaela.nicolai@eurodesk.eu
http://www.eurodesk.ro
http://www.tinact.ro
http://www.facebook.com/EurodeskRO/
http://groups.yahoo.com/group/eurodesk_info/

Please like & share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Contact Form Powered By : XYZScripts.com