Indrazneste!

 

Se spune ca primul pas este cel mai dificil; ca, odata pornit, drumul merge de la sine. Personal, nu sunt total de acord cu asta si o sa-ti spun imediat si de ce. Am intalnit oameni ce se aruncau “cu capul inainte” la tot felul de propuneri, unele fara nici un fel de sens si pe care, oricine ar fi facut o minima analiza, le-ar fi vazut asa cum erau de fapt, riscante si fara rost.

Vreau sa te intreb ceva:

Ce intelegi tu prin teama?

Pana te gandesti, iti spun despre mine cateva lucruri si iti dau un exemplu concret.

Americanii “definesc” frica = fear, asa:

F= False

E= Expectations

A= Appearing

R= Real

Asteptari false ce par reale?! False, ce par!  Nu adevarate si existente! Or avea dreptate?

Eu nu credeam ca voi putea vreodata vorbi in public. Ma paraliza frica asta. Desi acum pare greu de crezut (pentru cei care ma cunosc), prima data cand am urcat pe o scena a fost anul acesta in mai. Pana atunci aveam experienta vorbitului catre grupuri mici si de regula pe care le cunosteam sau despre care ma documentam inainte. La inceputul anului, am primit o invitatie de la niste oameni pe care mi am dorit apoi sa-i cunosc. Am mers la o conferinta organizata de 4CAREER si am decis sa fac si eu una. Atunci, pe loc, am mers si am vorbit cu unul dintre partenerii companiei mentionate si i-am propus sa facem aceasta conferinta si la Ploiesti. Vreau sa le multumesc, pentru ca, fara ei, teama mea ar fi existat poate si acum. Ce a urmat poti vedea aici. 

Poate parea un exemplu stupid, dar mie, anularea fricii si actiunea, mi-au schimbat viata. Am cunoscut oameni noi, am facut evenimente memorabile si am pornit pe un drum de care ma temeam si pe care acum alerg razand. Nu e suficient doar primul pas, vine al doilea, al treilea si uneori dorinta de a renunta. Te tin pe linie motivatia si focul din tine.

Tu stii cel mai bine de ce iti este frica. Tu stii ce te motiveaza sa incepi sau nu o afacere, sa schimbi sau sa pastrezi locul de munca, sa te ridici si sa alergi sau sa ramai acolo unde esti acum.

Cu cat analizezi mai mult (fara actiune), cu atat apar mai multe presupuneri, frici. Unul dintre modurile cele mai bune a scapa de frica de ceva este sa o infrunti la un nivel micro. Cum sa faci asta? Pai, in exemplul de mai sus, eu am testat reactia mea la vorbitul in fata unor grupuri mai mici de oameni si, la momentul potrivit, am decis sa cresc adrenalina, crescand si grupul din fata scenei.

Asa au inceput multi si partea de business, la un nivel micro, si, fara prea multe analize, au realizat la un moment dat ca sunt deja in liga mare. Curajul, insotit de actiune, anuleaza frica.

Si, ca sa vorbim de actiune concreta, te rog sa ma intrebi la office@think-business.ro orice tine de frica ta de a incepe o afacere si, daca nu voi sti raspunsul, o sa fac in asa fel incat tu sa primesti de la cineva care a trecut prin aceeasi situatie raspunsul sau.

Sa ne auzim cu bine.

 

Please like & share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Contact Form Powered By : XYZScripts.com