Guvernul amana pentru 2011 introducerea forfetarului. Ramane impozitul minim.

FMI nu accepta inlocuirea impozitului minim, care aduce incasari certe, cu venituri greu de estimat din impozitul forfetar.

Barurile, restaurantele, taximetristii, micii hotelieri, frizerii si coafezele sau atelierele de reparatii si spalatoriile scapa anul acesta de “amenintarea” impozitului forfetar mult-discutat in ultimele doua luni, Guvernul intentionand sa continue pana in 2011 aplicarea impozitului minim pe cifra de afaceri introdus la 1 mai 2009, afirma surse oficiale.

Motivul principal: impozitul minim s-a dovedit o sursa certa de venituri la buget, fiind estimat sa contribuie cu 0,6% din incasarile pe acest an, in timp ce contributia impozitului forfetar se dovedeste greu de cuantificat, iar FMI nu accepta incertitudini suplimentare la capitolul venituri.

Statul miza anul trecut pe incasari de 355 mil. lei (84 mil. euro), respectiv de 0,2% din veniturile totale, in urma introducerii impozitului minim, insa veniturile incasate in cele opt luni de aplicare au fost duble, de circa 700 mil. lei (166 mil. euro). Ca atare, pentru anul acesta, bugetul mizeaza pe circa 1 mld. lei (240 mil. euro).

Impozitul minim, introdus in urma cu aproape un an la presiunea Fondului pentru obtinerea unor incasari suplimentare la buget si eliminarea firmelor inactive, a fost un…cititi continuarea in editia online Zf.ro

Sursa Zf.ro

Please like & share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Contact Form Powered By : XYZScripts.com