Fonduri europene pentru panificatie, dulciuri si procesarea produselor lemnoase si nelemnoase

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) anunta deschiderea primei sesiuni pentru depunerea proiectelor din cadrul Schemei de Ajutor de Stat N578/ 2009 aferenta Masurii 123 “Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere” a Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

Fondurile totale disponibile, in cadrul acestei sesiuni de primire a proiectelor, sunt de 99 milioane euro, din care 79,2 milioane euro sunt alocati pentru investitiile care vizeaza sectorul agricol si 19,8 milioane euro pentru investitiile care se incadreaza in sectorul forestier.

Investitiile finantabile in sectorul agricol prin Schema de Ajutor de Stat N578/2009, vizeaza sectorul panificatie (paine, produse de patiserie, biscuiti, paste fainoase, etc), dulciuri (de exemplu ciocolata sau inghetata) sau alte preparate alimentare (lapte praf, alimente pentru diferite tipuri de regim sau fabricarea de supe sau ciorbe).

De asemenea, in ceea ce priveste procesarea din sectorul forestier, vor primi sprijin financiar proiectele care au ca scop valorificarea produselor lemnoase (exploatarea forestiera) sau a produselor nelemnoase (ciuperci, fructe de padure, etc).

Ca o categorie de investitie speciala, aceasta Schema de Ajutor de Stat ofera finantare si pentru producerea de biocombustibili – biodiesel si bioetanol – pentru transporturi.

Suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect din cadrul Schemei de Ajutor de Stat N578/2009 este de 3 milioane de Euro, iar procentul de cofinantare publica nu va depasi 50% din valoarea eligibila a investitiei.

 Utile:

Schema de Ajutor de Stat N578/2009 “Stimularea dezvoltarii regionale prin realizarea de investitii pentru procesarea produselor agricole si forestiere in vederea obtinerii de produse neagricole

Cererea de finantare

Ghidul solicitantului

Website-ul programului 

De pe: Finantare.ro

Please like & share:

2 Responses so far.

  1. Mihai Andrei says:

    Buna! As dori daca se poate ceva documentatie pentru accesarea de fonduri europene pentru producerea de biodiesel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Contact Form Powered By : XYZScripts.com