Firmele cu cel mult doi angajaţi trebuie să depună declaraţia unică până pe 25 ianuarie

Începem in forta si primul post e dedicat faimoasei declarații 112:

Firmele cu cel mult doi angajaţi trebuie să depună în format electronic declaraţia unică (declaraţia 112) până la data de 25 ianuarie. Potrivit preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Sorin Blejnar, declaraţia 112 este depusă în format electronic de 93% dintre contribuabilii români, care au această obligaţie faţă de Fisc.


Diferenţa o reprezintă firmele cu cel mult doi angajaţi, care au facilitatea fiscală de a depune declaraţia trimestrial şi care sunt aşteptaţi să îşi îndeplinească această obligaţie până pe 25 ianuarie.

Contribuabilii mari şi mijlocii trebuie să depună declaraţia o dată pe lună.

Începând din 2011, angajatorii depun o singură declaraţie pentru contribuţii sociale şi impozit pe venit. Contribuabilii care au calitatea de angajatori utilizează un singur formular (112) privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate.

Procedura declaraţiei unice a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2011. În formularul 112 au fost integrate informaţiile ce se regăseau în declaraţiile fiscale depuse de angajatori, precum şi în declaraţiile privind evidenţa nominală a asiguraţilor, eliminându-se informaţiile redundante.

De pe:  Jurnalul.ro

Please like & share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Contact Form Powered By : XYZScripts.com