Cum stai cu organizarea?

 

Tu cum te descurci in activitatea de zi cu zi de la birou?

Este totul asa cum ti-ai dorit?

Nu cumva te recunosti in vreunul dintre urmatoarele scenarii?
1) Te ocupi de problemele urgente, iar pentru cele cu adevarat importante nu iti ramane niciodata timp?
2) Se intampla rar sa gasesti imediat ceva de care ai nevoie?
3) Promiti sa rezolvi anumite probleme si nu reusesti sa te tii de cuvant?

Daca da, acestea sunt simptome clare ale lipsei tale de organizare.

Iata cateva recomandari care te vor ajuta sa devii o persoana mai organizata:

Fa ordine pe birou la sfarsitul zilei de lucru. Imaginea ordonata a biroului arata ca ti-ai rezolvat sarcinile si iti creeaza un sentiment de satisfactie. In acelasi timp, iti permite sa incepi ziua urmatoare cu ceva constructiv, si nu cu activitatea demoralizanta de a face curat pentru ziua precedenta.

Fa-ti zilnic liste de control si bifeaza problemele pe masura ce le rezolvi. Cand esti ocupat pana peste cap, nu trebuie sa pierzi momente pretioase incercand sa-ti amintesti ce mai ai de facut.

Separa responsabilitatile pe care trebuie si doresti sa ti le asumi de cele pe care le poate prelua altcineva. Apoi ia masuri pentru a scapa de cele din urma.

Pastreaza intotdeauna la un loc lucrurile care au legatura unul cu altul, de exemplu corespondenta. Vei economisi timp si vei simti ca esti stapan pe situatie, gasind imediat un fax care te intereseaza, fara sa fie nevoie sa scotocesti prin toata firma.

Foloseste agenda. Noteaza in ea coordonatele oricarei viitoare intalniri (data, locatie) imediat ce stabilesti acea intalnire. Altfel vei ajunge sa cauti disperat hartiuta pe care ai notat adresa, intr-un vraf de alte documente de pe birou.

La inceput o sa-ti ia ceva timp pana ce gasesti un sistem care sa te ajute, dar dupa lucrurile vor fi mult mai simple.

Spor in toate!

Please like & share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Contact Form Powered By : XYZScripts.com