AFACERE CU PRODUSE DE COFETARIE – PATISERIE

 

INVESTITIE : Cea mai mare parte a banilor va trebui investita in utilaje pentru laborator. Investitia in propriul laborator este obligatorie . Pe langa faptul ca scad costurile de operare, aduce si un prestigiu in ochii clientilor care prefera produsele proaspete.

LOCATIE: O cofetarie/patiserie poate fi deschisa atat in centrul unui oras cat si in cartierele de la periferie. In cazul unei locatii la periferie , nu dezvoltati un local de lux , ci unul in care preturile sa permita accesul unui nr. mare de clienti. Unul dintre avantajele afacerilor cu cofetarii este numarul mare de potentiali clienti. La cofetarie vin atat copii, cat si adulti sau batrini, iar produsele sunt destul de usor vandabile.

COSTURI: O mare parte din cheltuieli scad prin alegerea unor furnizori din orasul in care este amplasata cofetaria. Cresterea preturilor la materia prima a deteminat multe cofetarii sa isi scumpeasca in mod repetat produsele. O rezolvare a acestei probleme se face prin investitia intr-o ferma proprie, care asigura o parte din materia prima.

ALTE SFATURI: Diversificarea serviciilor si a produselor , precum si mentinerea constanta a calitatii sunt esentiale ptr. mentinerea pe piata a unei astfel de afaceri. Dezvoltarea unui sistem de livrare de prajituri la domiciliu este una dintre idei, insa este obligatoriu sa fie avuta in vedere optimizarea costurilor. Lipsa capitalului este una dintre problemele oricarei afaceri aflate la inceput . Nu ezitati sa diversificati business-ul prin vanzarea si de alte produse: pizza, patiserie . Adaptati-va sezoanelor si schimbati oferta in functie de aceasta . De exemplu , vara oferiti inghetata si iarna , in preajma sarbatorilor de iarna , cozonaci.

Please like & share:

91 Responses so far.

  1. […] DETALII SPALATORIE AUTO 2009 octombrie 26 tags: bani, business, Consultanta, consultanta afaceri, consultanta business, detalii, investitii, plan de afacere, spalatorie auto, vulcanizare by iulian serban In cele trei luni de când exista acest blog, covârşitor pentru ideile prezentate aici este interesul pentru (in ordinea cautarilor) Spălătorie auto si pentru afacerile de tip Cofetărie – Patiserie. […]

    • Adina Catana says:

      Buna ziua,sunt din Reghin si vreau sa deschid un laborator de cofetarie-patiserie ,dar dispun doar de 1000€ as dori daca ma puteți ajuta cu ceva idei cum sa fac sa imi pot lua echipamentul,de unde pot obține finanțare sau ajutor pt a începe.Acum fac cursul de igiena la sanepid si diploma de cofetar-patiser o am deja.Va rog frumos daca ma puteți ajuta si pe mine cu o indrumare.

    • Mihaela Petricean says:

      Buna seara, as dori niste sfaturi si eventual ajutor pentru organizarea unui spatiu si autorizarea unui mic laborator de ciocolaterie/cofetarie. Am diplomele necesare, aparatura, acum imi lipseste doar locul.

      Multumesc anticipat

  2. […] DETALII COFETARIE 2009 noiembrie 3 tags: afacere, afaceri, bani, cofetarie, Consultanta, criza, cum sa fac bani, detalii, finante, investitii, patiserie, venit by iulian serban Asa cum am promis, revin cu detalii despre o afacere Cofetarie Patiserie (elementele principale le gasiti aici) […]

  3. Violeta says:

    Buna, sunt Violeta din Bistrita si doresc tare mult sa deschid un mini laborator de cofetarie.Am citit cu atentie sfaturile dumneavoastra si recunosc ca sunt de mare ajutor.I-mi e f greu sa ma decid ce sa infintez?SC, AF, PF, sau MICROINTEPRINDERE.
    Daca aveti un sfat si in aceasta tema as fi foarte multumita sa-l iau in considerare.Sunt constienta ca inceputurile sunt foarte grele dar i-mi doresc mult lucrul acesta si sper tare mult sa-mi indeplinesc aceasta dorinta.Va multumesc!

  4. iulian serban says:

    Buna Violeta din Bistrita, s-o luam metodic..in primul rand sunt Iulian..deci fara formule “cu dumneavoastra” :) ok..In ce priveste forma juridica am gasit pe avocanet.ro un raspuns amplu (desi un pic mai vechi) , si cu mici modificari (facute de mine) e cat mai cuprinzator…
    “Fiecare din variantele pe care un mic intreprinzator le are la indemana atunci cand decide sa-si deschida o afacere are avantaje si dezavantaje pe care doar persoana in cauza le poate identifica cel mai bine pentru situatia ei.
    Va prezint in continuare specificul fiecarei forme pentru a fi in capacitate sa decideti chiar dvs. ce forma sa adoptati.
    Formele sunt : PERSOANA FIZICA autorizata (PFA), asociatie familiala (AF) sau Intreprindere Individuala pe de o parte si Societate Comerciala ( SRL – cea mai uzitata) declarata fie microintreprindere platitoare de impozit pe profit ( 16%) fie platitor de impozit pe cifra de afaceri, de cealalta parte .
    Fiecare dintre variante are avantaje si dezavantaje atat din punct de vedere al impozitelor si taxelor care se platesc la stat, cat si al situatiilor financiar contabile care trebuie completate ori a drumurilor la Fisc, precum si sub aspectul extinderii raspunderii juridice etc.

    Pentru microintreprinderea platitoare de impozit pe venit, conditiile sunt existenta cel putin a unui salariat, in maximum 60 de zile de la infiintare, iar cea mai mare parte a veniturilor nu trebuie sa provina din activitati din consultanta sau de management. Avantajul major este procentul mic al impozitului pe venit (3%), iar dezavantajul este ca cheltuielile lunare ale firmei nu sunt luate in calcul la calcularea impozitului. La aceasta se adauga costurile asociate platilor catre bugetul de asigurari, de sanatate si somaj pentru persoana angajata.

    In situatia in care se opteaza pentru microintreprindere cu impozit pe profit de 16%, firma in cauza nu mai este obligata sa aiba angajati, ceea ce insemna ca scapa din start de taxele aferente salariilor. In plus, aceasta este recomandata celor care doresc sa investeasca banii intr-o masina, tehnica de calcul sau chiar in sediu, situatie in care si impozitul datorat statului se diminueaza considerabil, acestea fiind considerate cheltuieli deductibile. De asemenea, i se recunoaste pierderea fiscala. Toate acestea sunt avantajele acestei forme de organizare. La capitolul dezavantaje se incadreaza nivelul relativ mare al impozitului pe profit (dar totusi convenabil comparativ cu majoritatea tarilor europene) si , mai ales, in plus impozitul pe dividente.

    Daca opteaza pentru statutul de platitor de TVA, in ambele cazuri de SC procentul aplicat este acelasi, iar modalitatea de raportare la Fisc este trimestriala, ca si pentru impozitul pe venit/profit . Ambele forme de organizare sunt obligate sa tina o contabilitate simplificata, insa pentru aceasta este nevoie de un contabil autorizat.

    Pentru persoanele fizice autorizate / asociatiile familiale si intreprinderile individuale cheltuielile sunt limitate.
    Statutul de PFA , AF sau Intrep. Individuala este recomandat celor care au o mica afacere. Se tine contabilitate in partida simpla, respectiv un registru in care se trec toate veniturile si cheltuielile lunare ( Intrari / Iesiri), deci nu este nevoie de contabil, acesta fiind unul dintre avantaje. Impozitarea se face pe baza declaratiei de anticipare a veniturilor , trimestrial si apoi cu regularizare anuala. In prima parte a anului urmator are loc o regularizare a impozitului pe baza documentelor de venituri si de cheltuieli aferente anului incheiat, astfel ca PFA-ul / AF-ul sau Intreprinderea Individuala poate avea de platit sau de recuperat impozit. In practica se pot subevalua veniturile estimate si astfel in cursul anului se plateste un impozit pe venit mai mic . Un avantaj in fata microintreprinderilor este ca veniturile pot fi utilizate nelimitat. Nu trebuie tinut registru de casa. ‘Buzunarul ” afacerii este acelasi cu buzunarul intreprinzatorului.

    Exista insa si cateva dezavantaje majore, unul dintre acestea fiind ca o PFA / AF nu poate desfasura si o alta activitate cu exceptia celei pentru care este autorizata si nu poate avea salariati pentru activitatea autorizata.
    Daca alegeti totusi forma de organizare ca Intreprindere individuala puteti avea angajati / salariati si va puteti inscrie cu pana la 8 -10 obiecte de activitate ( coduri CAEN) .
    Ce inseamna ca nu poti avea salariati ca AF sau PFA ? Spre exemplu, o persoana care a obtinut o autorizatie pentru activitatea de contabilitate nu poate angaja alt contabil ( insa poate angaja un sofer sau o secretara, desi chiar si in acest caz parerile juristilor sunt impartite !).
    Pentru asociatiile familiale, salariatii pot face parte doar din familie.
    In ceea ce priveste raspunderea , aceasta este nelimitata asupra intregului patrimoniu.

    Cel mai avantajos sistem de impozitare este cel pentru persoana fizica autorizata / asociatie familiala sau Intreprindere Individuala deoarece se plateste un singur impozit in cota de 16% si anume cel asupra venitului personal. O persoana fizica autorizata care desfasoare activitate comerciala, de exemplu, este avantajata in raport cu un antreprenor care face acelasi lucru, dar prin intermediul unei societati comerciale. Societatea comerciala se confrunta cu o dubla impozitare fata de PFA / AF / Intrep. in dividuala deoarece venitul unei SC este impozitat de doua ori: o data cu impozitul pe profit sau cu cel pe venit si a doua oara cu impozitul pe dividende.

    In ce priveste dreptul (sau obligatia – de la un anumit nivel al veniturilor) de a fi platitor de TVA este asemanatoare pentru oricare din variantele prezentate”

    Eu as alege pentru o afacere din acest domeniu (daca as lucra in principal cu membrii familiei, si as avea o pregatire profesionala in cofetarie-patiserie) o intreprindere individuala..despre care , pe langa detaliile de mai sus ,gasesti informatii si aici…sau daca nu am pregatirea necesara si vreau sa lucrez cu altii care au :), aleg SRL si anume microintreprindere platitoare de impozit pe profit ( 16%).

    Personal iti urez inspiratie, succes si sa-ti pui in practica dorinta …
    Multumesc pentru rabdare,
    Iulian

  5. Alina says:

    Ciao Serban,(am inteles ca pot sa-ti vorbesc la pers.I),eu spre exemplu actualmente detin un SRL(il am din 1992),insa acuma vremurile s-au schimbat,precum si profilul,in plus nu mai am angajati si nici nu am nevoie,acuma intrebarea mea este,daca schimb SRL-ul in PFA,eu pot fi angajata sau nu?
    Multumesc .

    • iulian serban says:

      Buna Alina,
      Daca te autorizezi ca PFA , poti fi fara probleme angajata in alta parte..nu poti in schimb avea angajati pe PFA-ul tau si nici desfasura o alta activitate cu exceptia celei pentru care este autorizata PFA.
      Numai bine,
      Iulian

  6. Rusu Gina says:

    Buna,suntem o firma din Baia Mare si cautam colaboratori in toata tara pentru vanzare produse,ornamente comestibile pentru diverse evenimente.
    Ne puteti suna la numarul :0743160949

  7. F.O. says:

    Unde pot afla mai multe despre AFACERE CU PRODUSE DE COFETARIE?

  8. amariei says:

    Buna Iulian ! Sunt Amariei si as vrea sa deschid un mini laborator de cofetarie .. si nu stiu de la ce suma de bani sa pornesc afacerea.. ?

  9. Cata says:

    Salut! Ce utilaje trebuie pentru infiintarea unei cofetarii? Imi puteti da mai multe detalii despre aceasta afacere? Va multumesc!

    • admin says:

      Buna ziua, noi avem in portofoliu si deschiderea unor cofetarii. Daca doriti, va putem trimite mai multe detalii necesare, in functie de ce anume doriti sa porniti.
      Un An nou exceptional!

  10. Andrei Pintea says:

    Buna ziua, sunt interesat sa deschid o cofetarie.In primul rand as vrea sa stiu costurile de deschidere, partea cu spatiul si inchiriere si amenajere depinde de la om la om ,dar costuri utilaje bucatarie sunt STAS.Ma intereseaza deasemenea fondurile care se pot obtine , tinand contca suntem o familie de tineri(26 de ani )si este prima noastra intreprindere pe care o deschidem.Va multumesc si va doresc o zi buna

  11. Dragos says:

    Buna ziua. As dori si eu cateva informatii in legatura cu deschiderea unei patiserii dar sa fie legata si de brutarie. Detin un spatiu comercial cu inca o persoana de circa 40-45 m patrati cu care am incercat sa deschidem o brutarie dar ne-am blocat din cauza banilor si momentan doresc doar eu si cu sotia sa ne ocupam dar nu detin asa de multi bani pt. a deschide o brutarie de aceea as vrea sa recurg la deschiderea unei patiserii care nu implica asa de multe costuri pt. utilaje, cred eu. De aceea va rog, daca m-ati putea sfatui si oarecum lumina cu suma de care as avea nevoie pt. al putea amenaja. Vreau sa precizez ca spatiul este prevazut cu gaz, curent 380V etc. imi lipsesc doar utilajele. Va multumesc.

  12. Teodora says:

    Buna ziua!Am 30 de ani si as dori sa deschid o cofetarie! Daca m-ati putea ajuta , as dori sa aflu mai multe informatii despre locatie, taxe, aparatura , daca e posibila si suma totala la care s-ar estima afacerea! Va multumesc!

  13. florin constantinescu says:

    buna ziua, va rog sa imi spune-ti daca este obligatorie efectuarea de probe de laborator la unele sau la toate produsele de cofetarie produse in laboratorul de cofetarie,daca da unde se pot face? va multumesc anticipat pentru raspuns .o zi buna va doresc.

  14. cleos says:

    Buna ziua,
    Imi puteti da, va rog, detalii despre echipamentele si mobilierul necesare pentru dotarea corespunzatoare a unui laborator? Ce suprafata minima trebuie sa aiba un laborator-SRL?

  15. Remus says:

    buna, poti sa imi spui la ce costuri s-ar ridica amenajearea unui laborator de prajituri merci

  16. Buna ziua,
    Sunt interesat sa deschid o cofetarie.As vrea sa stiu cu aproximatie care sunt costurile de deschidere cu toate utilajele necesare si aparatura.
    Cu stima,

  17. Alexandra says:

    Buna seara! Felicitari pentru acest articol, este foarte util pt persoanele care cauta sfaturi de inceput. :)
    1. As vrea sa te intreb si eu unde se incadreaza costurile pt deschiderea unui laborator de cofetarie (si ma refer in principal la utilajele necesare pt o investitie minima, de start+costuri de infiintare). Necesarul se vrea calculat undeva la 3 angajati: 2 cofetari+1 persoana care sa se ocupe de coacere. Cam acesta e nivelul la care ma gandesc pentru inceput. Imi poti spune te rog si care ar fi perioada de amortizare acceptata?
    2. Care ar fi aprobarile necesare la inceput pt o astfel de activitate in domeniul alimentar si in ce constau ele? Cum se obtin?
    3. Din ce am rascolit pe internet, nu am gasit un PFA pe aceasta activitate care sa poate fi inregistrat la norma de venit. Exista vreunul totusi si nu l-am gasit eu?
    4. Unde pot gasi o procedura transparenta, usor de inteles care sa explice functionarea fondurilor europene? Ma astept sa existe dispoponibil un volum mai mare pt provincie decat dedicat Bucurestiului.
    Multumesc anticipat :)

  18. Olivia Gheorghe says:

    Buna seara. Ma intereseaza sa deschid o cofetarie cu laborator propriu. As vrea sa stiu toti pasii ce trebuie urmati incepand cu deschiderea firmei, ce aprobari sunt necesare, analize, aparatura,cam tot ce tine de acest business.
    Daca este amplasata pe o strada destul de circulata intr-un cartier crezi ca ar avea succes. Ma gandesc sa o deschid in locul unde momentan este un garaj dublu. Cam ce suprafata trebuie in total (spatiu vanzare + laborator). Multumesc anticipat.

  19. Irina says:

    Buna ziua,

    Ma puteti ajuta cu informatii privind costurile pentru deschiderea unui laborator de patiserie/cofetarie: utilaje si costuri de infiintare, obtinere avize de functionare si cum se pot obtine? Se poate finanta deschiderea unei astfel de afaceri prin fonduri?

    Va multumesc.

  20. ina says:

    Buna ziua,
    Sunt interesat sa deschid o cofetarie.As vrea sa stiu cu aproximatie care sunt costurile de deschidere cu toate utilajele necesare si aparatura…suma totala la care s-ar estima afacerea!Multumesc anticipat :)

  21. cosmin says:

    Buna ziua. As vrea sa deschid cu sotia mea un laborator de patiserie/cofetarie si m-ar interesa ceva informatii privind costurile pentru deschidere laboratorului (utilaje si costuri de infiintare) si cam ce utilaje ar trebui. Sotia mea lucreaza in domeniu dar am vrea sa incepem mica afacere personala sau daca se poate obtine fonduri pentru deschidere. multumesc anticipat.

    • Roland Kneipp says:

      Buna Cosmin,

      Dorinta mea este de a deschide o cofetarie in Germania.Ati dori o colaborare pentru a deschide impreuna o cofetarie ?

      Roli

  22. cosmin says:

    Buna ziua. M-ar interesa si pe mine costurile pentru deschiderea unui laborator de patiserie/cofetarie si ce utilaje ar trebui pentru inceput, daca se pot accesa fonduri pentru deschidere si ce suprafrata minima r trebui la spatiu. Multumesc anticipat.

  23. Mara says:

    Sunt interesata care sunt costurile deschideri unei cofetari. Forma juridica adecvata? Si daca se pot accesa fonduri europene. Multumesc!

  24. Iosif Eliza says:

    Buna ziua, spuneti mi va rog cat costa un minilaborator pentru cofetarie si cu cat personal trebuie sa incepem?
    Ce avize trebuiesc si cam cat ar costa toate acestea?
    Va multumesc!

  25. Horia says:

    Buna ziua.
    Aceiasi intrebare o am si eu: cam care ar fi costurile legate de achizitionarea echipamentelor necesare unui laborator si, in acelasi timp, costurile determinate de infiintarea cofetariei?
    Apreciez mult ca va rupeti din timp pentru a ne raspunde.
    Va multumesc.

  26. Popescu Simona says:

    Buna ziua,
    Ma intereseaza care sunt conditiile de functionare pentru un mini laborator de cofetarir, spatiu minim, suma de investit, dc se pot obtine fonduri europene, sau dc exista posibilitatea de a obtine o autorizatie de producator pt prajituri si torturi hand made….

  27. Ionut says:

    Buna,
    Eu sunt cofetar, am 14 ani experienta si zic eu ca stiu ce mi-ar trebui neaparat la inceput si de ce m-as putea lipsi . Problema mea e ca am impresia ca firmele care furnizeaza utilaje si echipamente la noi nu prea vor sa vanda pentru ca am trimis cateva mail-uri pentru oferte de pret si deocamdata nu am primit nici un raspuns.
    Am vazut mai sus ca aveti experienta in demararea unor astfel de afaceri si ma intrebam daca puteti sa-mi recomandati vreun furnizor serios si cu preturi decente si de asemenea daca aveti vreo informatie despre modul incare se pot obtine fonduri europene pentru o afacere de genul , si ma gandesc la vreo firma de consultanta sau cam care ar fi mecanismul. mentionez ca am cautat pe net dar cele mai multe site-uri doar incearca sa vanda tot felul de carti si brosuri care chiar nu-mi inspira prea multa incredere.

    Multumesc

  28. Georgiana says:

    Buna!Cu ce suma de bani pot deschide o patiserie in Bucuresti?!

  29. Ronni says:

    Buna ziua.
    1.Costuri pentru deschiderea unui laborator de cofetarie(prajituri/torturi)
    2.Ce suprafata minima este necesara pentru activitatea aceasta?
    3.Ma incadrez pentru PFA (doi angajati din familie)
    4.Aprobari necesare/costuri
    5.Se pot obtine fonduri europene/nerambursabile pentru acest tip de afacere si unde asi putea apela.Am citit cate ceva dar am gasit ceva de genul ca sunt obligat sa fac minim 2/3 angajari in fiecare an,si afacerea trebuie sa ruleze minim 3 ani/profit reinvestit.
    6.Procurare utilaje la preturi cat de cat ok.
    Multumesc anticipat

  30. ionel si adina says:

    Suntem interesati sa deschidem o patiserie\cofetarie.Am vrea sa stim cu aproximatie care sunt costurile de deschidere cu toate utilajele necesare si aparatura si pasi care ar trebui sai facem in aceasta afacere ,ce avize si documentatia necesara .MULTUMIM

  31. Cosmina says:

    Buna,ma numesc Cosmina si doresc sa deschid o cofetarie -mini laborator.Momentan dispun de suma de 10.000 de euro si vreau sa acceses fonduri nerambursabile deschizand un srl d.Intrebarea mea este urmatoarea:cu un total de 20.000 de euro mi/as putea acoperi toate cele necesare intr/o cofetarie ? multumesc

  32. lavinia says:

    Buna seara!Va rog să-mi spuneti cat costa deschiderea unui laborator cofetarie,mentionez ca am spatiu,dar trebuie amenajat.Pentru început mă interesează investitia minuma,multumesc si astept răspunsul dumneavoastră.

  33. Ioana says:

    Buna ziua. Ma intereseaza si pe mine costurile pentru deschiderea unui laborator de patiserie/cofetarie si ce utilaje ar trebui pentru inceput, daca se pot accesa fonduri pentru deschidere , pe care masura se pot accesa in anul acesta si ce suprafrata minima ar trebui pentru spatiu. Multumesc anticipat !

  34. Ramona says:

    Buna ziua,
    Ma intereseaza care sunt conditiile de infiintare si functionare pentru un mini laborator de cofetarie si patiserie, spatiu minim, suma necesara investitiei si daca se poate obtine autorizatie de producator pt prajituri de casa.
    Multumesc frumos!

  35. Roland Kneipp says:

    Buna ziua,

    Doresc sa deschid o cofetarie de “cartier” in strainatate,mai exact in Germania si as avea citeva intrebari:

    1.Spatiul necesar pentru cofetarie cu laborator
    2.Utilajele necesare
    3.Suma necesara pentru toate achizitiile
    4.poate ma ajutati sa gasesc cofetar/patiser cu experienta sau pe cineva care doreste o colaborare cu mine.

    Multumesc anticipat pentru raspuns.
    Cu stima si respect.

  36. delia says:

    bua ziua,
    as dori mai multe informatii in legatura cu deschiderea unui laborator de cofetarie, care sa aiba si punctul de desfacere (cofetaria propriu-zisa) in acelasi spatiu. Cam care ar fi costurile? De cati angajati e nevoie? Si in timp cum s-ar putea optimiza aceasta afacere?

  37. Popescu Irina says:

    Buna, as dori cateva sfaturi, ca toti cei care v-au scris inaintea mea, in legatura cu deschiderea unei cofetarii cu produse naturale. Spatiul ar fi cam 70mp si trebuie sa recunosc ca sunt cam novice in tot ceea ce tine de organizarea unei unitati de alimentatie publica.As vrea sa stiu cam ce pasi trebuie urmati (avize, costuri)pentru o cofetarie care sa se bazeze mai mult pe comenzi pentru acasa decat pe servire la masa.
    Va multumesc anticipat.

  38. Alina says:

    Buna ziua! Numele meu este Alina si as vrea sa deschid o cofetarie in Anglia. Imi puteti da va rog niste detalii cam de ce capital as avea nevoie (aproximativ),de ce utilaje as avea nevoie si cam cat personal?deasemenea cunoasteti ceva “legi” de pe aici (ex. Ce aprobari mi-ar trebui?) Mulțumesc frumos

  39. Sabau Alexandr says:

    Buna ziua,ma numesc Alexandra si sunt din Bistrita si m-ar interesa sa deschid un laborator de cofetarie, cam care ar fi costurile la care se ridica investitia?
    va multumesc

  40. Lucia says:

    Buna seara.sumt imteresata sa deschid un laborator de cofetarie cu punct de desfacere si as vrea sa stiu cateva lucruri:
    -care aste spatiul minim si cum ar trebui sa fie amenajat.exista un plan anume?
    -ce utilaje am nevoie in mod obligatoriu pentru a primi autorizatia
    -care este suma aproximativa pt a incepe.
    -se pot accesa fonduri pt acest domeniu?
    Multumesc

  41. Ovidiu says:

    Buna ziua,
    Ma intereseaza detalii privind deschiderea unei cofetarii cu laborator propriu si anume:
    suprafata spatiu
    nr angajati
    utilaje necesare
    investitie – daca se pot accesa fonduri
    Multumesc

  42. Dedea Daniela says:

    Buna ziua. As dori si eu niste informatii, pentru deschiderea unei cofetarii cu laborator. ce fel de societate trebuie sa deschid SA, SRL, PF….? Multumesc.

  43. Dia says:

    Buna ziua!Eu si prietena mea am dori sa deschidem o cofetarie/patiserie in care sa comercializam produse homemade (briose , fursecuri, biscuiti, prajituri)deci si un minilaborator. Am dori mai multe informatii despre sptiul necesar,acte, avize, taxe, utilaje ,care sunt aprobarile pentru inceperea unei astfel de activitati si cum se obtin, ce tip de societate este necesara si daca e posibil si suma totala la care s-ar estima afacerea (investitie minima). Mentionez ca niciuna dintre noi nu avem studii de specialitate deci presupun ca este necesara angajarea unei persoane cu studii in domeniu.pe langa acestea am dori sa comercializam si bauturi nealcoolice si fresh-uri

    Multumesc anticipat :)

  44. Anca says:

    Buna seara!
    Am observat ca ati raspuns aproape la fiecare intrebare care ti s-a adresat, daca nu chiar la fiecare, lucru care m-a facut si pe mine iti pun cateva intrebari!intentionez sa imi deschid un laborator de cofetarie, insa vreau sa incep cu ceva foarte micut, cu alte cuvinte as vrea sa fac doar torturi personalizate!si pentru ca informatile pe internet sunt foarte putine despre acest subiect , ai putea sa imi spui mai multe despre utilaje am nevoie sa pot obtine autorizatile necesare?o alta intrebare este:ce coduri caen sunt necesare pentru ceea ce vreau eu sa fac?multumesc frumos :-)

  45. Alina Bencze says:

    Buna ziua,

    Suntem o familie si suntem interesati sa deschidem un laborator de cofetarie cu punct de desfacere. Am dori sa ne ajutati cu mai multe informatii despre:
    -care aste spatiul minim si cum ar trebui sa fie amenajat, exista un plan anume?
    -ce utilaje am nevoie in mod obligatoriu pentru a primi autorizatia;
    -care este suma aproximativa pt a putea incepe.
    -se pot accesa fonduri pt acest domeniu?
    Multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>