AFACERE CU PRODUSE DE COFETARIE – PATISERIE

 

INVESTITIE : Cea mai mare parte a banilor va trebui investita in utilaje pentru laborator. Investitia in propriul laborator este obligatorie . Pe langa faptul ca scad costurile de operare, aduce si un prestigiu in ochii clientilor care prefera produsele proaspete.

LOCATIE: O cofetarie/patiserie poate fi deschisa atat in centrul unui oras cat si in cartierele de la periferie. In cazul unei locatii la periferie , nu dezvoltati un local de lux , ci unul in care preturile sa permita accesul unui nr. mare de clienti. Unul dintre avantajele afacerilor cu cofetarii este numarul mare de potentiali clienti. La cofetarie vin atat copii, cat si adulti sau batrini, iar produsele sunt destul de usor vandabile.

COSTURI: O mare parte din cheltuieli scad prin alegerea unor furnizori din orasul in care este amplasata cofetaria. Cresterea preturilor la materia prima a deteminat multe cofetarii sa isi scumpeasca in mod repetat produsele. O rezolvare a acestei probleme se face prin investitia intr-o ferma proprie, care asigura o parte din materia prima.

ALTE SFATURI: Diversificarea serviciilor si a produselor , precum si mentinerea constanta a calitatii sunt esentiale ptr. mentinerea pe piata a unei astfel de afaceri. Dezvoltarea unui sistem de livrare de prajituri la domiciliu este una dintre idei, insa este obligatoriu sa fie avuta in vedere optimizarea costurilor. Lipsa capitalului este una dintre problemele oricarei afaceri aflate la inceput . Nu ezitati sa diversificati business-ul prin vanzarea si de alte produse: pizza, patiserie . Adaptati-va sezoanelor si schimbati oferta in functie de aceasta . De exemplu , vara oferiti inghetata si iarna , in preajma sarbatorilor de iarna , cozonaci.

Please like & share:

294 Responses so far.

  1. […] DETALII SPALATORIE AUTO 2009 octombrie 26 tags: bani, business, Consultanta, consultanta afaceri, consultanta business, detalii, investitii, plan de afacere, spalatorie auto, vulcanizare by iulian serban In cele trei luni de când exista acest blog, covârşitor pentru ideile prezentate aici este interesul pentru (in ordinea cautarilor) Spălătorie auto si pentru afacerile de tip Cofetărie – Patiserie. […]

    • Adina Catana says:

      Buna ziua,sunt din Reghin si vreau sa deschid un laborator de cofetarie-patiserie ,dar dispun doar de 1000€ as dori daca ma puteți ajuta cu ceva idei cum sa fac sa imi pot lua echipamentul,de unde pot obține finanțare sau ajutor pt a începe.Acum fac cursul de igiena la sanepid si diploma de cofetar-patiser o am deja.Va rog frumos daca ma puteți ajuta si pe mine cu o indrumare.

      • admin says:

        Buna ziua.
        Multumesc pentru comentariu.
        Am raspuns pe adresa de e-mail indicata.

        • COSTI says:

          Buna ziua!

          Va rog, daca ma puteti ajuta cu toate detaliile de care am nevoie pentru deschiderea unui laborator de cofetarie ( insemanand de la buget pentru utilaje si ce utilaje sunt necesare, aprobari, surse de finantare cu mentiunea ca am pana in 35 de ani si din ce am inteles ar exista o finantare nerambursabila etc.)

          Multumesc frumos si astept cu interes raspunsul Dvs!

      • ion says:

        Buna seara. Cochectez cu ideea de a comercializa prajituri si intentionez sa o fac de acasa, intr-o prima instanta. M-ar interesa urmatoarele:
        -necesitatea unui laborator si realizarea acestuia acasa;
        -in ce consta, mai exact, constituirea acestui laborator, si anume, materiale, utilaje, mobilier etc. As aprecia niste costuri estimative;
        -avize/aprobari/autorizatii necesare, de unde se pot procura si ce implica;
        -politica de dezvaluire a ingredientelor;
        -accesare fonduri nerambursabile pentru zona urbana;
        -forma juridica potrivita pentru astfel de activitate;
        -alte informatii pertinente.
        Va multumesc, o seara superba!

    • Mihaela Petricean says:

      Buna seara, as dori niste sfaturi si eventual ajutor pentru organizarea unui spatiu si autorizarea unui mic laborator de ciocolaterie/cofetarie. Am diplomele necesare, aparatura, acum imi lipseste doar locul.

      Multumesc anticipat

    • Sz.A. says:

      Buna ziua!

      Ma interseaza si pe mine sa deschid un laborator de cofetarie in privincie, intr-o zona periferica.

      In primul rand ma intereaseaza de unde trebuie cerute aprobarile necesare, care sunt acestea si costurile acestora.
      Ce suprafata minima trebuie sa aiba laboratorul de coferatarie (minima).
      Ce utilaje obligatorii trebuie cumparate pentru a primi autorizatie.
      Ce recomandati mai mult PFA sau SRL/SRL-D.
      Sunt multe intrebari legate de fonduri europene, sunt pentru acest tip?

      Orice alte lucruri de folos. Multumesc anticipat!

    • eleonora lascau says:

      Ma intereseaza si pe mine deschiderea unui laborator de cofetarie cu o cofetarie tot cu fonduri europene, Va rog sa ma ajutati cu o indrumare.
      va multumesc

      • admin says:

        Am trimis raspuns pe adresa de e-mail.

        • Sebi says:

          Buna ziua ma numesc Sebi am 20 ani student la medicina locuesc in oradea impreuna cu parinti avem o hala de 120m2 in care mama face prajituri torturi doar din pasiune eu as dori sa deschidem un laborator de cofetarie problema ca avem doar spatiul eu ca student nu am bani de utilaje pot accesa fonduri nerambursabile astept raspuns va multumesc anticipat.

    • RazvanD says:

      Buna seara. Cochectez cu ideea de a comercializa prajituri si intentionez sa o fac de acasa, intr-o prima instanta. M-ar interesa urmatoarele:
      -necesitatea unui laborator si realizarea acestuia acasa;
      -in ce consta, mai exact, constituirea acestui laborator, si anume, materiale, utilaje, mobilier etc. As aprecia niste costuri estimative;
      -avize/aprobari/autorizatii necesare, de unde se pot procura si ce implica;
      -politica de dezvaluire a ingredientelor;
      -accesare fonduri nerambursabile pentru zona urbana;
      -forma juridica potrivita pentru astfel de activitate;
      -alte informatii pertinente.
      Va multumesc, o seara superba!

      • admin says:

        Buna ziua, v-am raspuns pe e-mail.

        • Ralu says:

          Buna ziua!

          Ati putea sa-mi dati si mie informatiile pe care i le-ati dat domnului Razvan? Imi doresc sa fac acelasi lucru ca dansul, dar nu stiu prea multe informatii. Va multumesc!

          • admin says:

            Buna ziua,
            Am raspuns pe adresa de e-mail indicata.

          • Betty says:

            Buna ziua!
            Si eu doresc acelasi lucru ca dl, Razvan. ma puteti ajuta?

            Va multumesc!

          • admin says:

            Buna ziua, raspunsul trimis pe adresa de e-mail.

          • Patricia says:

            Buna seara,
            Ma intereseaza informatia pe care ati trimis-o lui Razvan. As vrea sa incep sa fac paine, eventual si prajiturici pe langa, dar in principal diverse feluri de paine.
            Multumesc anticipat,
            O seara perfecta!

          • admin says:

            Buna ziua, v-am raspuns pe adresa de e-mail.

      • ramona says:

        Buna seara.
        as dori daca este posibil sa-mi trimiteti si mie informatiile care au fost cerute si de domnul Razvan, in plus
        As dori si eu cateva informatii si sugestii pentru a deschide un laborator cofetarie doar pe baza de comanda si daca este posibila realizarea acestuia acasa;
        -Multumesc

    • Andrei says:

      Buna ziua!

      Vreau sa deschid o cofetărie-patiserie însă nu am experiența. Imi puteți spune ce pași trebuie sa urmez pentru acest gen de afacere. Dețin spațiul necesar (aproximativ 100 mp), intr-o locație pretabilă pentru cofetărie-patiserie.

      Mulțumesc anticipat

    • Asofie Ioana says:

      Buna ziua,

      Va rog, daca ma puteti ajuta cu toate detaliile de care am nevoie pentru deschiderea unui laborator de cofetarie-patiserie, insemanand de la buget pentru utilaje si ce utilaje sunt necesare, aprobari, surse de finantare. Cu cat mai multe cu atat mai bine.

      Va multumesc mult

  2. […] DETALII COFETARIE 2009 noiembrie 3 tags: afacere, afaceri, bani, cofetarie, Consultanta, criza, cum sa fac bani, detalii, finante, investitii, patiserie, venit by iulian serban Asa cum am promis, revin cu detalii despre o afacere Cofetarie Patiserie (elementele principale le gasiti aici) […]

  3. Violeta says:

    Buna, sunt Violeta din Bistrita si doresc tare mult sa deschid un mini laborator de cofetarie.Am citit cu atentie sfaturile dumneavoastra si recunosc ca sunt de mare ajutor.I-mi e f greu sa ma decid ce sa infintez?SC, AF, PF, sau MICROINTEPRINDERE.
    Daca aveti un sfat si in aceasta tema as fi foarte multumita sa-l iau in considerare.Sunt constienta ca inceputurile sunt foarte grele dar i-mi doresc mult lucrul acesta si sper tare mult sa-mi indeplinesc aceasta dorinta.Va multumesc!

  4. iulian serban says:

    Buna Violeta din Bistrita, s-o luam metodic..in primul rand sunt Iulian..deci fara formule “cu dumneavoastra” :) ok..In ce priveste forma juridica am gasit pe avocanet.ro un raspuns amplu (desi un pic mai vechi) , si cu mici modificari (facute de mine) e cat mai cuprinzator…
    “Fiecare din variantele pe care un mic intreprinzator le are la indemana atunci cand decide sa-si deschida o afacere are avantaje si dezavantaje pe care doar persoana in cauza le poate identifica cel mai bine pentru situatia ei.
    Va prezint in continuare specificul fiecarei forme pentru a fi in capacitate sa decideti chiar dvs. ce forma sa adoptati.
    Formele sunt : PERSOANA FIZICA autorizata (PFA), asociatie familiala (AF) sau Intreprindere Individuala pe de o parte si Societate Comerciala ( SRL – cea mai uzitata) declarata fie microintreprindere platitoare de impozit pe profit ( 16%) fie platitor de impozit pe cifra de afaceri, de cealalta parte .
    Fiecare dintre variante are avantaje si dezavantaje atat din punct de vedere al impozitelor si taxelor care se platesc la stat, cat si al situatiilor financiar contabile care trebuie completate ori a drumurilor la Fisc, precum si sub aspectul extinderii raspunderii juridice etc.

    Pentru microintreprinderea platitoare de impozit pe venit, conditiile sunt existenta cel putin a unui salariat, in maximum 60 de zile de la infiintare, iar cea mai mare parte a veniturilor nu trebuie sa provina din activitati din consultanta sau de management. Avantajul major este procentul mic al impozitului pe venit (3%), iar dezavantajul este ca cheltuielile lunare ale firmei nu sunt luate in calcul la calcularea impozitului. La aceasta se adauga costurile asociate platilor catre bugetul de asigurari, de sanatate si somaj pentru persoana angajata.

    In situatia in care se opteaza pentru microintreprindere cu impozit pe profit de 16%, firma in cauza nu mai este obligata sa aiba angajati, ceea ce insemna ca scapa din start de taxele aferente salariilor. In plus, aceasta este recomandata celor care doresc sa investeasca banii intr-o masina, tehnica de calcul sau chiar in sediu, situatie in care si impozitul datorat statului se diminueaza considerabil, acestea fiind considerate cheltuieli deductibile. De asemenea, i se recunoaste pierderea fiscala. Toate acestea sunt avantajele acestei forme de organizare. La capitolul dezavantaje se incadreaza nivelul relativ mare al impozitului pe profit (dar totusi convenabil comparativ cu majoritatea tarilor europene) si , mai ales, in plus impozitul pe dividente.

    Daca opteaza pentru statutul de platitor de TVA, in ambele cazuri de SC procentul aplicat este acelasi, iar modalitatea de raportare la Fisc este trimestriala, ca si pentru impozitul pe venit/profit . Ambele forme de organizare sunt obligate sa tina o contabilitate simplificata, insa pentru aceasta este nevoie de un contabil autorizat.

    Pentru persoanele fizice autorizate / asociatiile familiale si intreprinderile individuale cheltuielile sunt limitate.
    Statutul de PFA , AF sau Intrep. Individuala este recomandat celor care au o mica afacere. Se tine contabilitate in partida simpla, respectiv un registru in care se trec toate veniturile si cheltuielile lunare ( Intrari / Iesiri), deci nu este nevoie de contabil, acesta fiind unul dintre avantaje. Impozitarea se face pe baza declaratiei de anticipare a veniturilor , trimestrial si apoi cu regularizare anuala. In prima parte a anului urmator are loc o regularizare a impozitului pe baza documentelor de venituri si de cheltuieli aferente anului incheiat, astfel ca PFA-ul / AF-ul sau Intreprinderea Individuala poate avea de platit sau de recuperat impozit. In practica se pot subevalua veniturile estimate si astfel in cursul anului se plateste un impozit pe venit mai mic . Un avantaj in fata microintreprinderilor este ca veniturile pot fi utilizate nelimitat. Nu trebuie tinut registru de casa. ‘Buzunarul ” afacerii este acelasi cu buzunarul intreprinzatorului.

    Exista insa si cateva dezavantaje majore, unul dintre acestea fiind ca o PFA / AF nu poate desfasura si o alta activitate cu exceptia celei pentru care este autorizata si nu poate avea salariati pentru activitatea autorizata.
    Daca alegeti totusi forma de organizare ca Intreprindere individuala puteti avea angajati / salariati si va puteti inscrie cu pana la 8 -10 obiecte de activitate ( coduri CAEN) .
    Ce inseamna ca nu poti avea salariati ca AF sau PFA ? Spre exemplu, o persoana care a obtinut o autorizatie pentru activitatea de contabilitate nu poate angaja alt contabil ( insa poate angaja un sofer sau o secretara, desi chiar si in acest caz parerile juristilor sunt impartite !).
    Pentru asociatiile familiale, salariatii pot face parte doar din familie.
    In ceea ce priveste raspunderea , aceasta este nelimitata asupra intregului patrimoniu.

    Cel mai avantajos sistem de impozitare este cel pentru persoana fizica autorizata / asociatie familiala sau Intreprindere Individuala deoarece se plateste un singur impozit in cota de 16% si anume cel asupra venitului personal. O persoana fizica autorizata care desfasoare activitate comerciala, de exemplu, este avantajata in raport cu un antreprenor care face acelasi lucru, dar prin intermediul unei societati comerciale. Societatea comerciala se confrunta cu o dubla impozitare fata de PFA / AF / Intrep. in dividuala deoarece venitul unei SC este impozitat de doua ori: o data cu impozitul pe profit sau cu cel pe venit si a doua oara cu impozitul pe dividende.

    In ce priveste dreptul (sau obligatia – de la un anumit nivel al veniturilor) de a fi platitor de TVA este asemanatoare pentru oricare din variantele prezentate”

    Eu as alege pentru o afacere din acest domeniu (daca as lucra in principal cu membrii familiei, si as avea o pregatire profesionala in cofetarie-patiserie) o intreprindere individuala..despre care , pe langa detaliile de mai sus ,gasesti informatii si aici…sau daca nu am pregatirea necesara si vreau sa lucrez cu altii care au :), aleg SRL si anume microintreprindere platitoare de impozit pe profit ( 16%).

    Personal iti urez inspiratie, succes si sa-ti pui in practica dorinta …
    Multumesc pentru rabdare,
    Iulian

  5. Alina says:

    Ciao Serban,(am inteles ca pot sa-ti vorbesc la pers.I),eu spre exemplu actualmente detin un SRL(il am din 1992),insa acuma vremurile s-au schimbat,precum si profilul,in plus nu mai am angajati si nici nu am nevoie,acuma intrebarea mea este,daca schimb SRL-ul in PFA,eu pot fi angajata sau nu?
    Multumesc .

    • iulian serban says:

      Buna Alina,
      Daca te autorizezi ca PFA , poti fi fara probleme angajata in alta parte..nu poti in schimb avea angajati pe PFA-ul tau si nici desfasura o alta activitate cu exceptia celei pentru care este autorizata PFA.
      Numai bine,
      Iulian

  6. Rusu Gina says:

    Buna,suntem o firma din Baia Mare si cautam colaboratori in toata tara pentru vanzare produse,ornamente comestibile pentru diverse evenimente.
    Ne puteti suna la numarul :0743160949

  7. F.O. says:

    Unde pot afla mai multe despre AFACERE CU PRODUSE DE COFETARIE?

  8. amariei says:

    Buna Iulian ! Sunt Amariei si as vrea sa deschid un mini laborator de cofetarie .. si nu stiu de la ce suma de bani sa pornesc afacerea.. ?

  9. Cata says:

    Salut! Ce utilaje trebuie pentru infiintarea unei cofetarii? Imi puteti da mai multe detalii despre aceasta afacere? Va multumesc!

    • admin says:

      Buna ziua, noi avem in portofoliu si deschiderea unor cofetarii. Daca doriti, va putem trimite mai multe detalii necesare, in functie de ce anume doriti sa porniti.
      Un An nou exceptional!

  10. Andrei Pintea says:

    Buna ziua, sunt interesat sa deschid o cofetarie.In primul rand as vrea sa stiu costurile de deschidere, partea cu spatiul si inchiriere si amenajere depinde de la om la om ,dar costuri utilaje bucatarie sunt STAS.Ma intereseaza deasemenea fondurile care se pot obtine , tinand contca suntem o familie de tineri(26 de ani )si este prima noastra intreprindere pe care o deschidem.Va multumesc si va doresc o zi buna

  11. Dragos says:

    Buna ziua. As dori si eu cateva informatii in legatura cu deschiderea unei patiserii dar sa fie legata si de brutarie. Detin un spatiu comercial cu inca o persoana de circa 40-45 m patrati cu care am incercat sa deschidem o brutarie dar ne-am blocat din cauza banilor si momentan doresc doar eu si cu sotia sa ne ocupam dar nu detin asa de multi bani pt. a deschide o brutarie de aceea as vrea sa recurg la deschiderea unei patiserii care nu implica asa de multe costuri pt. utilaje, cred eu. De aceea va rog, daca m-ati putea sfatui si oarecum lumina cu suma de care as avea nevoie pt. al putea amenaja. Vreau sa precizez ca spatiul este prevazut cu gaz, curent 380V etc. imi lipsesc doar utilajele. Va multumesc.

  12. Teodora says:

    Buna ziua!Am 30 de ani si as dori sa deschid o cofetarie! Daca m-ati putea ajuta , as dori sa aflu mai multe informatii despre locatie, taxe, aparatura , daca e posibila si suma totala la care s-ar estima afacerea! Va multumesc!

  13. florin constantinescu says:

    buna ziua, va rog sa imi spune-ti daca este obligatorie efectuarea de probe de laborator la unele sau la toate produsele de cofetarie produse in laboratorul de cofetarie,daca da unde se pot face? va multumesc anticipat pentru raspuns .o zi buna va doresc.

  14. cleos says:

    Buna ziua,
    Imi puteti da, va rog, detalii despre echipamentele si mobilierul necesare pentru dotarea corespunzatoare a unui laborator? Ce suprafata minima trebuie sa aiba un laborator-SRL?

  15. Remus says:

    buna, poti sa imi spui la ce costuri s-ar ridica amenajearea unui laborator de prajituri merci

  16. Buna ziua,
    Sunt interesat sa deschid o cofetarie.As vrea sa stiu cu aproximatie care sunt costurile de deschidere cu toate utilajele necesare si aparatura.
    Cu stima,

  17. Alexandra says:

    Buna seara! Felicitari pentru acest articol, este foarte util pt persoanele care cauta sfaturi de inceput. :)
    1. As vrea sa te intreb si eu unde se incadreaza costurile pt deschiderea unui laborator de cofetarie (si ma refer in principal la utilajele necesare pt o investitie minima, de start+costuri de infiintare). Necesarul se vrea calculat undeva la 3 angajati: 2 cofetari+1 persoana care sa se ocupe de coacere. Cam acesta e nivelul la care ma gandesc pentru inceput. Imi poti spune te rog si care ar fi perioada de amortizare acceptata?
    2. Care ar fi aprobarile necesare la inceput pt o astfel de activitate in domeniul alimentar si in ce constau ele? Cum se obtin?
    3. Din ce am rascolit pe internet, nu am gasit un PFA pe aceasta activitate care sa poate fi inregistrat la norma de venit. Exista vreunul totusi si nu l-am gasit eu?
    4. Unde pot gasi o procedura transparenta, usor de inteles care sa explice functionarea fondurilor europene? Ma astept sa existe dispoponibil un volum mai mare pt provincie decat dedicat Bucurestiului.
    Multumesc anticipat :)

  18. Olivia Gheorghe says:

    Buna seara. Ma intereseaza sa deschid o cofetarie cu laborator propriu. As vrea sa stiu toti pasii ce trebuie urmati incepand cu deschiderea firmei, ce aprobari sunt necesare, analize, aparatura,cam tot ce tine de acest business.
    Daca este amplasata pe o strada destul de circulata intr-un cartier crezi ca ar avea succes. Ma gandesc sa o deschid in locul unde momentan este un garaj dublu. Cam ce suprafata trebuie in total (spatiu vanzare + laborator). Multumesc anticipat.

  19. Irina says:

    Buna ziua,

    Ma puteti ajuta cu informatii privind costurile pentru deschiderea unui laborator de patiserie/cofetarie: utilaje si costuri de infiintare, obtinere avize de functionare si cum se pot obtine? Se poate finanta deschiderea unei astfel de afaceri prin fonduri?

    Va multumesc.

  20. ina says:

    Buna ziua,
    Sunt interesat sa deschid o cofetarie.As vrea sa stiu cu aproximatie care sunt costurile de deschidere cu toate utilajele necesare si aparatura…suma totala la care s-ar estima afacerea!Multumesc anticipat :)

  21. cosmin says:

    Buna ziua. As vrea sa deschid cu sotia mea un laborator de patiserie/cofetarie si m-ar interesa ceva informatii privind costurile pentru deschidere laboratorului (utilaje si costuri de infiintare) si cam ce utilaje ar trebui. Sotia mea lucreaza in domeniu dar am vrea sa incepem mica afacere personala sau daca se poate obtine fonduri pentru deschidere. multumesc anticipat.

    • Roland Kneipp says:

      Buna Cosmin,

      Dorinta mea este de a deschide o cofetarie in Germania.Ati dori o colaborare pentru a deschide impreuna o cofetarie ?

      Roli

  22. cosmin says:

    Buna ziua. M-ar interesa si pe mine costurile pentru deschiderea unui laborator de patiserie/cofetarie si ce utilaje ar trebui pentru inceput, daca se pot accesa fonduri pentru deschidere si ce suprafrata minima r trebui la spatiu. Multumesc anticipat.

  23. Mara says:

    Sunt interesata care sunt costurile deschideri unei cofetari. Forma juridica adecvata? Si daca se pot accesa fonduri europene. Multumesc!

  24. Iosif Eliza says:

    Buna ziua, spuneti mi va rog cat costa un minilaborator pentru cofetarie si cu cat personal trebuie sa incepem?
    Ce avize trebuiesc si cam cat ar costa toate acestea?
    Va multumesc!

  25. Horia says:

    Buna ziua.
    Aceiasi intrebare o am si eu: cam care ar fi costurile legate de achizitionarea echipamentelor necesare unui laborator si, in acelasi timp, costurile determinate de infiintarea cofetariei?
    Apreciez mult ca va rupeti din timp pentru a ne raspunde.
    Va multumesc.

  26. Popescu Simona says:

    Buna ziua,
    Ma intereseaza care sunt conditiile de functionare pentru un mini laborator de cofetarir, spatiu minim, suma de investit, dc se pot obtine fonduri europene, sau dc exista posibilitatea de a obtine o autorizatie de producator pt prajituri si torturi hand made….

  27. Ionut says:

    Buna,
    Eu sunt cofetar, am 14 ani experienta si zic eu ca stiu ce mi-ar trebui neaparat la inceput si de ce m-as putea lipsi . Problema mea e ca am impresia ca firmele care furnizeaza utilaje si echipamente la noi nu prea vor sa vanda pentru ca am trimis cateva mail-uri pentru oferte de pret si deocamdata nu am primit nici un raspuns.
    Am vazut mai sus ca aveti experienta in demararea unor astfel de afaceri si ma intrebam daca puteti sa-mi recomandati vreun furnizor serios si cu preturi decente si de asemenea daca aveti vreo informatie despre modul incare se pot obtine fonduri europene pentru o afacere de genul , si ma gandesc la vreo firma de consultanta sau cam care ar fi mecanismul. mentionez ca am cautat pe net dar cele mai multe site-uri doar incearca sa vanda tot felul de carti si brosuri care chiar nu-mi inspira prea multa incredere.

    Multumesc

  28. Georgiana says:

    Buna!Cu ce suma de bani pot deschide o patiserie in Bucuresti?!

  29. Ronni says:

    Buna ziua.
    1.Costuri pentru deschiderea unui laborator de cofetarie(prajituri/torturi)
    2.Ce suprafata minima este necesara pentru activitatea aceasta?
    3.Ma incadrez pentru PFA (doi angajati din familie)
    4.Aprobari necesare/costuri
    5.Se pot obtine fonduri europene/nerambursabile pentru acest tip de afacere si unde asi putea apela.Am citit cate ceva dar am gasit ceva de genul ca sunt obligat sa fac minim 2/3 angajari in fiecare an,si afacerea trebuie sa ruleze minim 3 ani/profit reinvestit.
    6.Procurare utilaje la preturi cat de cat ok.
    Multumesc anticipat

  30. ionel si adina says:

    Suntem interesati sa deschidem o patiserie\cofetarie.Am vrea sa stim cu aproximatie care sunt costurile de deschidere cu toate utilajele necesare si aparatura si pasi care ar trebui sai facem in aceasta afacere ,ce avize si documentatia necesara .MULTUMIM

  31. Cosmina says:

    Buna,ma numesc Cosmina si doresc sa deschid o cofetarie -mini laborator.Momentan dispun de suma de 10.000 de euro si vreau sa acceses fonduri nerambursabile deschizand un srl d.Intrebarea mea este urmatoarea:cu un total de 20.000 de euro mi/as putea acoperi toate cele necesare intr/o cofetarie ? multumesc

  32. lavinia says:

    Buna seara!Va rog să-mi spuneti cat costa deschiderea unui laborator cofetarie,mentionez ca am spatiu,dar trebuie amenajat.Pentru început mă interesează investitia minuma,multumesc si astept răspunsul dumneavoastră.

  33. Ioana says:

    Buna ziua. Ma intereseaza si pe mine costurile pentru deschiderea unui laborator de patiserie/cofetarie si ce utilaje ar trebui pentru inceput, daca se pot accesa fonduri pentru deschidere , pe care masura se pot accesa in anul acesta si ce suprafrata minima ar trebui pentru spatiu. Multumesc anticipat !

  34. Ramona says:

    Buna ziua,
    Ma intereseaza care sunt conditiile de infiintare si functionare pentru un mini laborator de cofetarie si patiserie, spatiu minim, suma necesara investitiei si daca se poate obtine autorizatie de producator pt prajituri de casa.
    Multumesc frumos!

  35. Roland Kneipp says:

    Buna ziua,

    Doresc sa deschid o cofetarie de “cartier” in strainatate,mai exact in Germania si as avea citeva intrebari:

    1.Spatiul necesar pentru cofetarie cu laborator
    2.Utilajele necesare
    3.Suma necesara pentru toate achizitiile
    4.poate ma ajutati sa gasesc cofetar/patiser cu experienta sau pe cineva care doreste o colaborare cu mine.

    Multumesc anticipat pentru raspuns.
    Cu stima si respect.

  36. delia says:

    bua ziua,
    as dori mai multe informatii in legatura cu deschiderea unui laborator de cofetarie, care sa aiba si punctul de desfacere (cofetaria propriu-zisa) in acelasi spatiu. Cam care ar fi costurile? De cati angajati e nevoie? Si in timp cum s-ar putea optimiza aceasta afacere?

  37. Popescu Irina says:

    Buna, as dori cateva sfaturi, ca toti cei care v-au scris inaintea mea, in legatura cu deschiderea unei cofetarii cu produse naturale. Spatiul ar fi cam 70mp si trebuie sa recunosc ca sunt cam novice in tot ceea ce tine de organizarea unei unitati de alimentatie publica.As vrea sa stiu cam ce pasi trebuie urmati (avize, costuri)pentru o cofetarie care sa se bazeze mai mult pe comenzi pentru acasa decat pe servire la masa.
    Va multumesc anticipat.

  38. Alina says:

    Buna ziua! Numele meu este Alina si as vrea sa deschid o cofetarie in Anglia. Imi puteti da va rog niste detalii cam de ce capital as avea nevoie (aproximativ),de ce utilaje as avea nevoie si cam cat personal?deasemenea cunoasteti ceva “legi” de pe aici (ex. Ce aprobari mi-ar trebui?) Mulțumesc frumos

  39. Sabau Alexandr says:

    Buna ziua,ma numesc Alexandra si sunt din Bistrita si m-ar interesa sa deschid un laborator de cofetarie, cam care ar fi costurile la care se ridica investitia?
    va multumesc

  40. Lucia says:

    Buna seara.sumt imteresata sa deschid un laborator de cofetarie cu punct de desfacere si as vrea sa stiu cateva lucruri:
    -care aste spatiul minim si cum ar trebui sa fie amenajat.exista un plan anume?
    -ce utilaje am nevoie in mod obligatoriu pentru a primi autorizatia
    -care este suma aproximativa pt a incepe.
    -se pot accesa fonduri pt acest domeniu?
    Multumesc

  41. Ovidiu says:

    Buna ziua,
    Ma intereseaza detalii privind deschiderea unei cofetarii cu laborator propriu si anume:
    suprafata spatiu
    nr angajati
    utilaje necesare
    investitie – daca se pot accesa fonduri
    Multumesc

  42. Dedea Daniela says:

    Buna ziua. As dori si eu niste informatii, pentru deschiderea unei cofetarii cu laborator. ce fel de societate trebuie sa deschid SA, SRL, PF….? Multumesc.

  43. Dia says:

    Buna ziua!Eu si prietena mea am dori sa deschidem o cofetarie/patiserie in care sa comercializam produse homemade (briose , fursecuri, biscuiti, prajituri)deci si un minilaborator. Am dori mai multe informatii despre sptiul necesar,acte, avize, taxe, utilaje ,care sunt aprobarile pentru inceperea unei astfel de activitati si cum se obtin, ce tip de societate este necesara si daca e posibil si suma totala la care s-ar estima afacerea (investitie minima). Mentionez ca niciuna dintre noi nu avem studii de specialitate deci presupun ca este necesara angajarea unei persoane cu studii in domeniu.pe langa acestea am dori sa comercializam si bauturi nealcoolice si fresh-uri

    Multumesc anticipat :)

  44. Anca says:

    Buna seara!
    Am observat ca ati raspuns aproape la fiecare intrebare care ti s-a adresat, daca nu chiar la fiecare, lucru care m-a facut si pe mine iti pun cateva intrebari!intentionez sa imi deschid un laborator de cofetarie, insa vreau sa incep cu ceva foarte micut, cu alte cuvinte as vrea sa fac doar torturi personalizate!si pentru ca informatile pe internet sunt foarte putine despre acest subiect , ai putea sa imi spui mai multe despre utilaje am nevoie sa pot obtine autorizatile necesare?o alta intrebare este:ce coduri caen sunt necesare pentru ceea ce vreau eu sa fac?multumesc frumos :-)

  45. Alina Bencze says:

    Buna ziua,

    Suntem o familie si suntem interesati sa deschidem un laborator de cofetarie cu punct de desfacere. Am dori sa ne ajutati cu mai multe informatii despre:
    -care aste spatiul minim si cum ar trebui sa fie amenajat, exista un plan anume?
    -ce utilaje am nevoie in mod obligatoriu pentru a primi autorizatia;
    -care este suma aproximativa pt a putea incepe.
    -se pot accesa fonduri pt acest domeniu?
    Multumesc

  46. Elena says:

    Buna ziua,
    Doresc sa-mi deschid o cofetarie, cu laborator , insa in afara de pasiune nu am absolut nimic. Doresc sa urmez un curs de Cofetar patiser , insa ma intereseaza ce fel de firma sa-mi deschid, ce autorizatii am nevoie, ce echipamente mi-ar trebui pentru inceput. Va rog frumos sa ma ajutati cu cateva informatii:
    – de cati bani am nevoie
    – utilaje
    – cat spatiu trebuie sa am
    – e necesara diploma de cofetar patiser
    – ce tip de firma sa deschid

    .Multumesc frumos

  47. laura says:

    Bună ziua,
    As dori sa primesc pe mail toate datele pe care le dețineți în ceea ce privește deschiderea unui laborator cofetărie.

    Mulțumesc!

  48. Mihai Barbulescu says:

    Buna ziua .
    Am 36 ani , cofetar -patiser de meserie , as dori sa-mi deschid o firma in domeniu .Va rog sa-mi spuneti daca pot accesa fonduri europene (ranbursabile s-au nu).
    Multumesc anticipat

  49. COSTIN says:

    Doresc sa-mi deschid un mic magazin de produse de patiserie/cofetarie. Ce conditii trebuie sa indeplinesc ? Ce utilaje imi trebuiesc ?
    Care este suma minima care trebuie investita (de la cat ar trebui sa plec ?). Multumesc anticipat!

  50. sorin says:

    Buna ziua!Suntem o familie interesata de inceperea unui busines in domeniul cofetarie-patiserie(productie si comercializare).Mentionez ca avem putin sub varsta de 35 de ani,dispunem de 10000 de euro pentru start.Suntem interesati ce fonduri putem accesa . Referitor la locatie inca nu suntem siguri unde ar putea fi mai rentabil(urban sau rural).

  51. Tatiana says:

    Buna ziua Iulian! Ne dorim si noi cu sotul sa ne deschidem propria afacere si anume un laborator de patiserie si cofetarie. As avea nevoie de toata informatia necesara. Cu ce ar trebui de inceput si tot parcursul. Va rog frumos!!! De citi bani am trebui dispune la inceput? Mersi mult! Asteptam cu nerabdare raspunsul! O zi frumoasa va doresc!!!

  52. Luoana says:

    Buna ziua, Sunt interesata sa deschid o cofetarie( mini laborator) intr-o zona defavorizata,va rog,daca este posibil sa ma indrumati spre ce fonduri europene ar trebui sa ma indrept?As putea sa obtin cofinantare? La cat se ridic costurile.
    Va multumesc anticipat si astept cu interes raspunsul dvs

  53. Daniela says:

    Buna seara! Am vazut ca raspundeti la toata lumea, este foarte frumos din partea dvs. As dori sa deschis un laborator de cofetarie. Mi-ati putea da informatiile neceare, va rog. Ce avize,taxe , utilaje mi-ar trebui si nu in ultimul rand suma minima investita. Se pot accesa ceva fonduri in acest domeniu? Va multumesc anticipat.

  54. ionut says:

    As vrea sa stiu si eu ce proceduri trebuie sa urmez pentru a putea sa deschid o cofetarie intr-un oras.

    Multumesc anticipat!

  55. simona says:

    Buna ziua,
    Pentru deschiderea unei cofetarii raw vegane ce autorizatii sunt necesare sau unde le pot gasi? Nu gasesc nicio informatie despre acest domeniu.
    Multumesc!

  56. Daniela says:

    Buna seara . M-ati putea ajuta si pe mine cu informatiile necesare pt deschiderea unui laborator de cofetarie ? Ce fel de avize ,taxe , uitilaje ne-ar treburi ? Si nu in ultimul rand aproximativ suma necesara . Va multumesc anticipat .

  57. Svetlana says:

    Salut!
    O mine brutarie- cofetarie care sa se bazeze mai mult pe comenzi pentru acasa decat pe servire la masa, intr-un cartier mic si dragut dar cu potential :)

    1.Costuri pentru deschiderea unui laborator mic de cofetarie cu specific de casa.
    2.Aprobari, avize, taxe necesare/costuri
    3.Tot ceea ce tine de organizarea unei unitati de alimentatie publica
    3.Necesarul de utilaje pentru infiintarea unei cofetarii /costuri
    4.Furnizori de baza
    5.Daca aveti niste statistici in vanzari si productivitate.
    6.Adausurile care de obicei se practica.

    Multumesc din suflet!

    RESPECT PENTRU TOT CE FACETI :)

  58. laura says:

    Buna ziua. Prietena mea ar vrea sa inceapa o miniafacere cu produse de cofetarie homemade bazata de livrari la domiciliu. Exista vreo posibilitate ca aceasta sa nu presupuna un laborator si sa-si poata desfasura activitatea de acasa? Ce acte, avize, taxe, aprobari etc. ar fi necesare pentru a face legal colaborari cu diverse cafenele, de exemplu? In alta ordine de idei, pentru a deschide o cafenea este nevoie de autorizari speciale? Multumim mult!

  59. Olguta R. says:

    Buna ziua,

    As dori sa stiu cam tot ce ar fi necesar pt a dechide o cofetarie accesand fonduri europene. Va multumesc anticipat!

  60. irina says:

    Buna ::: as dori sa imi deschid un labotaro de prajituri : as dori sa stiu de ce utilaje as avea nevoie si mai ales cam cat mar costa :: si daca se poate face fara sa imi deschid o firma momentan:: as vrea sa lucrez acasa la mine ::: vreau sa fac si cursuri de cofetar:: va rog am nevoie de idei;;

  61. maria florina says:

    Buna ziua,sant Maria din Alba Iulia,detin un spatiu,o brutarie dotata cu un cuptor pe vatra,care a funtionat din 1996 pana 2004,si as dorii sa o repun in functiune,dar nu dispun financiar.as avea nevoie de inca niste utulaje si de renovare capitala.Ma puteti indruma in vreun fel?Unde as putea gasii cele mai ieftine si eficiente solutii?Va multumesc!

  62. ady says:

    buna ziua .va rog si eu informatii cu privire la deschiderea unui laborator de cofetarie( suprafata, avize ,analize, etc.)
    sunt necesare si liceente de fabricatie?
    multumesc

  63. sergiu says:

    Buna ziua.
    1.Costuri pentru deschiderea unui laborator de cofetarie(prajituri/torturi)
    2.Aprobari necesare/costuri
    3.Se pot obtine fonduri europene/nerambursabile pentru acest tip de afacere si unde asi putea apela?
    4.As dori sa deschis un SRL, dispun de suma de 30000 euro

  64. Amelia says:

    Buna ziua!

    Ma intereseaza sa deschid o cofetarie raw vegan in Ploiesti.
    As vrea sa stiu cam ce implica aceasta, ce autorizatii si de unde trebuiesc obtinute, ce utilaje, si daca pot obtine fonduri nerambursabile pentru aceasta?
    Calificarea de cofetar trebuie sa o am eu , ca administrator, sau pot angaja pe cine cu aceasta calificare?
    Multumesc!

  65. Ioana says:

    Buna ,
    Felicitari pentru tot ce faceti :)
    As dorii si eu sa primesc mai multe informatii cu privire la deschiderea unui mic laborator mentionez ca as dori sa deschid un II. As dorii momentan sa fac doar tortulete personalizate si candy bar -uri la comanda. Modalitatea de promovare si vanzare – on line (facebook- site ) . As dorii sa aflu ce aprobari sunt necesare si care sunt pasii de urmat, Aparatura obligatorie si ce anume se cere pentru ca spatiul in care se desfasoara activitatea sa fie ok :)
    Va multumesc si astept cu interes raspunsul dvs!

  66. Miha says:

    Buna!
    Sunt interesata sa stiu daca se accepta producerea de prajituri si acasa? Stiu ca sunt documente care se obtin de la dsv (dar din pacate nu stiu exact care),la fel nici forma juridica adecvata (banuiesc ca un pfa este cel mai justificat). Ma poti ajuta te rog cu cateva informatii in acest sens. Multumesc.

  67. Libita Alina says:

    Buna ziua, as dori si eu mai multe detalii despre deschiderea unui mic laborator de cofetarie, utilajele necesare si costurile minime. Multumesc

  68. Marilena says:

    Buna ziua,
    Impreuna cu o prietena dorim sa deschidem o afacere cu prajituri de casa, in Bucuresti. Imi puteti spune, va rog, daca este necesar sa avem un spatiu amenajat si avize ? Vom avea nevoie de o firma pentru a le comercializa, care forma credeti ca este mai eficienta – SRL, II, PF ? Cam ce utilaje ne vor fi de folos si de unde le putem achizitiona, eventual SH sau sa le inchiriem ? Pe scurt, ce avem de facut pentru a ne vedea visul implinit?
    Multumesc.

  69. corina says:

    Buna seara! Si pe mine m ar interesa mai multe inforatii legate de inceperea unei afaceri in domeniul cofetarie/patiserie. Care sunt pasii de urmat. Ce autorizatii sunt necesare, cam ce suma de bani, ce utilaje,cat spatiu. Exista formule pentru a obtine fonduri de la stat. Europene? E nevoie sa fie intrunite unele conditii anume? Multumesc si astept sa primesc un raspuns!

  70. Emil says:

    Buna ziua, desi sunt putin intimidat de multitudinea de cereri referitoare la deschiderea unei cofetarii cu laborator propriu, :) , va adresez aceeasi rugaminte ca si predecesorii mei. In limita timpul de care dispuneti, va rog sa imi spuneti de ce anume as avea nevoie, in afara de curaj, dorinta de munca, corectitudine si respect pentru potentialii clienti, pentru deschiderea unei cofetarii.Un spatiu minim, cost dotari, nr angajati si orice considerat d-stra ca fiind util pt a ma (ne) pune pe treaba ! :) Am 39 de ani, si nici un fel de pregatire in domeniu dar cu un bunic doar in amintire acum, vestit cofetar la vremea dumnealui.Multumesc foarte mult pt atentia acordata atator oameni.Rar asa ceva…

  71. Elena says:

    Ma intereseaza sa deschid o cofetarie cu laborator propriu pentru comercializare produse homemade. As dori mai multe informatii despre spatiul minim necesar, acte necesare, avize, taxe, costuri utilaje, aprobarile necesare pentru inceperea acestui tip de activitate.
    De asemenea, daca se poate o estimare a costurilor totale ce implica deschiderea unei astfel de activitate. Nu am calificare in acest domeniu si as dori sa lucrez cu angajati calificati. Exista posibilitatea accesarii de fonduri europene pentru aceasta activitate? Daca da, unde gasesc informatii pentru pasii care trebuiesc urmati?
    Va multumesc.

  72. Nicoleta says:

    Bună seara! Pe lângă multele persoane care au întrebat înaintea mea, vin și eu cu aceleași întrebări. Vreau să încep o afacere cu o cofetărie raw-vegan. Care ar fi costurile minime pentru început, ce utilaje mi-ar trebui, spațiu minim ce autorizații și ce calificări pentru că din ce am citit în comentariile anterioare, unii făceau referire și la o calificare de cofetar. Va mulțumesc frumos!

  73. florentina says:

    Buna ziua

    As vrea sa stiu daca se poate derula o afacere cu produse alimentare homemade (produse cofetarie, patiserie, aperitive, fel principal, conserve) de acasa.

  74. Ana says:

    Buna ziua, si eu va scriu tot cu rugamintea de a imi oferi informatii despre infiintarea unui laborator de cofetarie&patiserie pt ca, se pare, ca este unul din putinele domenii care mai merge, desi sunt multi jucatori pe piata si concurenta este mare, iar produsele din ce in ce …. aproape mai bune. In cursul acestei luni mi-am infiintat o societate, iar acum sunt in cautare de spatiu si furnizori de echipament profesional. Nu stiu de ce echipament m nevoie…, nu stiu cate malaxoare, mixere sau …mai ce am nevoie? Preturile difera ff mult de la producator la prod. Nu stiu la care sa ma opresc. Nu stiu care sunt bune. Nu stiu de unde iau retetare, nu stiu de unde iau materie prima fara sa iau teapa la pret si la calitate. De aceea va rog foarte mult sa ma ajutati si sa imi spuneti cum ar trebui sa ma organizez. Va multumesc foarte mult, Ana

  75. Alex says:

    Buna seara,

    As dori sa stiu care ar fi costurile minime pentru a infiinta un laborator de cofetarie cu dotari minime.
    De asemenea daca se pot stii si utilajele ar fi excelent:).

    Multumesc!

  76. Andreea Luca says:

    Buna seara,
    Va solicit si eu aceleasi informatii pe care majoritatea persoanelor care v-au scris pana acum au considerat a fi necesare la inceput de drum,in deschiderea unui laborator propriu de patiserie/cofetarie,dar si a unui magazin de desfacere.
    Imi doresc tare mult un raspuns din partea dumneavoastra referitor la tot ceea ce implica inceperea unei astfel de afaceri:
    -spatiul minim necesar precum si nr de angajati,minim
    -aprobari necesare si costurile pe care le implica
    -utilaje,mobilier si ustensile obligatorii(mi-am format o idee, rasfoind paginile internetului)
    -daca se pot accesa fonduri europene rambursabile/nerambursabile
    -un cost total, la ce suma s-ar estima
    Asa cum a mentionat si cineva mai sus,tot ceea ce considerati necesar a avea la cunostinta pentru a ne face o idee despre ceea ce implica o astfel de afacere,este binevenit.
    Va multumesc mult pentru timpul acordat si astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra!
    O noapte linistita!

  77. Andreea C says:

    Bună ziua!

    Doresc să îmi deschid o cofetărie în viitorul apropiat. Îmi puteți spune o sumă aproximativă pentru achiziționarea utilajelor pentru prepararea și depozitarea produselor? De asemenea, îmi puteți recomanda o serie de furnizori pentru echipament? Vă mulțumesc anticipat.

  78. Andreea Luca says:

    Va multumesc mult pentru informatii!

  79. gabi says:

    buna,
    doresc si eu sa deschid o cofetarie, cafenea axata pe productia de waffle belgiene si nu prea stiu de ce am nevoie. Va rog sa ma ajutati !

  80. Radu Dirlau says:

    Buna seara,

    Ma numesc Radu Dirlau si doresc sa-mi fac un laborator patiserie/cofetarie,fara punct de desfacere (momentan),axat pe comenzi..
    Va rog sa ma ajutati si pe mine cu informatii despre ceea ce implica acest business:
    -care este spatiul minim pentru acest laborator,fluxul de productie,cum ar trebui amenajat?
    -se poate incepe in bucataria unui apartament,ce criterii trebuie sa indeplineasca?
    -trebuie camera separata de depozitare materie prima,dar pentru produsul final?
    -utilaje,ustensile,mobilier obligatorii,cam care ar fi costurile (un necesar)?
    -ce aprobari,avize,autorizatii trebuie obtinute?
    -daca imi fac un SRL trebuie neaparat ca sa am o persoana calificata in firma (cu curs cofetar-patiser)?
    -am inteles ca se pot obtine si fonduri de la stat..
    -o estimare totala a costurilor (un buget)?
    -alte informatii utile referitoare la acest laborator?

    Va multumesc mult!

    O seara frumoasa!

  81. Serban Florica says:

    buna ziua.am rugamintea sa imi dati detalii ,costuri autorizatii ,avize ,calificare necesara , privind deschiderea unei patiserii ,inclusiv daca as putea obtine fonduri ,am 31 ani ,nu am fost implicata in nici o afacere .ma intereseaza si punct de vanzare in acelasi loc .
    va multumesc pentru timpul acordat si astept cu interes raspunsul dvs ,

  82. Diana T says:

    Buna ziua,

    am si eu aceleasi intrebari :) in mod special, ma intereseaza de ce autorizatii am nevoie pentru a putea comercializa torturi (se poate desfasura activitatea si de acasa, sau am nevoie de un spatiu?)
    Pentru SRL-D, care sunt documentele necesare pentru infiintare si apoi ce anume trebuie sa contina aplicatia catre fondurile europene de tip 50%-50%?
    As aprecia tare mult un raspuns din partea dvs., v-as ruga sa mentionati si costurile implicate in toate aprobarile necesare precum si actele pt SRL-D.
    Ca si utilaje,mobilier si ustensile obligatorii, ce ati recomanda?

    • admin says:

      V-am raspuns pe e-mail si am rugamintea, daca doriti sa colaboram, sa mi trimiti un nr de telefon, in raspunsul la e-mailul trimis de mine.
      Multumesc si o seara frumoasa.

  83. Diana T says:

    Buna ziua,

    am si eu aceleasi intrebari :) in mod special, ma intereseaza de ce autorizatii am nevoie pentru a putea comercializa torturi (se poate desfasura activitatea si de acasa, sau am nevoie de un spatiu?)
    Foarte multe locatii de nunta solicita un Certificat de Conformitate, cum pot face rost de un asemenea certificat?
    Pentru SRL-D, care sunt documentele necesare pentru infiintare si apoi ce anume trebuie sa contina aplicatia catre fondurile europene de tip 50%-50%?
    As aprecia tare mult un raspuns din partea dvs., v-as ruga sa mentionati si costurile implicate in toate aprobarile necesare precum si actele pt SRL-D.
    Ca si utilaje,mobilier si ustensile obligatorii, ce ati recomanda? Si la ce suma s-ar ridica investitia?

    Va multumesc anticipat pentru raspuns,
    Diana T.

  84. Denisa says:

    Buna,
    As dori si eu cateva informatii referitoare la ce utilaje am nevoie pt deschiderea unei cofetarii-patiserii, in ce conditii pot obtine finantare si cam care ar fi costurile si documentele necesare?

  85. Cosmin O says:

    Buna ziua,
    Doresc sa accesez fonduri europene in vederea achizitionarii de utilaje pentru laborator de cofetarie. Ma puteti auta cu sprijin lista utilaje necesare si alte idei de dezvoltare?

    Multumesc.

  86. Stanciu Radu says:

    Buna ziua,
    La fel ca si ceilalti de pe aceasta pagina, mi-as dori sa deschid un laborator de cofetarie si as dori,va rog,sa ma ajutati cu informatiile necesare pentru o astfel de activitate.
    Multumesc,
    O zi buna!

  87. Simona says:

    Salut,

    As avea nevoie de niste informatii referitoare la deschiderea unei patiserii.

    1) Norme, avize, documente necesare deschiderii unei patiserii/cofetarii de acasa (produsele vor fi livrate direct clientului; cofetaria nu va fi cu desfacere)
    2) Calificarile necesare pt un PFA sau o intreprindere individuala
    3) Dotarile necesare si costurile aferente
    4) Orice alte informatii care m-ar putea ajuta sa demareze un mini business de acasa.

    Multumesc!

    Cu stima,
    Simona

  88. LORENA says:

    Buna ziua.Doresc sa-mi fac un laborator patiserie/cofetarie,fara punct de desfacere (momentan),axat pe comenzi la domiciliu.
    Va rog sa ma ajutati si pe mine cu informatii despre ceea ce implica acest business:
    -care este spatiul minim pentru acest laborator,ce criterii trebuie sa indeplineasca?
    utilaje,ustensile,mobilier obligatorii,cam care ar fi costurile (un necesar MINIM
    -ce aprobari,avize,autorizatii trebuie obtinute?
    -am inteles ca se pot obtine si fonduri de la stat..
    -o estimare totala a costurilor (un buget)?
    -alte informatii utile referitoare la acest laborator?
    -MENTIONEZ CA NU AM CALIFICARE IN DOMENIU
    Va multumesc mult!

  89. gabi says:

    Salut,
    As dori sa incep o afacere investind intr-o cofetarie/laborator de cofetarie.
    Te rog niste idei de dotari minime, autorizatii, etc.. necesare strat up unei astfel de afaceri. Multuemsc.
    Gabi

  90. oana says:

    Buna seara!
    Intentionez sa deschid o cofetarie si v-as ruga sa imi spuneti toate elementele necesare pt acest proiect: dimensiunea spatiului agreat, dotarea,aprobarile necesare, costurile aferente pt o astfel de investitie si daca se poate accede la fonduri nerambursabile pt aceasta activitate.
    Multumesc.

    Oana Stan

  91. Cozma Diana says:

    Buna ziua. La fel ca multi dintre ceilalti care au citit acest articol si v-au lasat mesaj, as dori sa aflu si eu informatii utile cu privire la deschiderea unui laborator de cofetarie, cu punct de desfacere. Daca este posibil, v-as ruga sa-mi transmiteti si mie informatiile pe e-mail. Va multumesc frumos!

    Diana

  92. anca baranescu says:

    va rog sa ma ajutati si pe mine cu informatii legate de costurile de infiintare a unui laborator de patisserie/ cofetarie. Multumesc mult!

  93. Sova Paula says:

    Buna!Eusi sora mea am dori sa deschidem o cofetarie-patiserie in care sa ne comercializam prdusele(prajituri,cozonaci ,briose s.a)homemade.Ne-am gandit la un minilaborator si am dori sa stim mai multe despre spatiul necesar,vize,acte,taxe,utilaje necesare si de ce aprobari avem nevoie si cum se obtine ,ce tip de societate,si daca este posibila suma totala pt intreaga afacere.Nici una din noi nu avem calificare fiind un hoby.Putem accesa fonduri europene?Ce ne sfatuiti?Multumim

  94. Alexandra says:

    Buna ziua! As dori sa deschid un mic laborator de cofetarie. As dori sa stiu: 1. Daca subsolul unui salon de frumusete poate fi amenajat in acest sens si care sunt normele privind autorizarea spatiului. 2. Care sunt costurile; ce utilaje sunt necesare pt inceput. Multumesc anticipat

  95. MARILENA NUTULESCU says:

    Buna ziua,

    Va rog sa ma indrumati cum sa procedez in cazul in care vreau sa deschid o cofetarie cu un mic laborator de patiserie-cofetarie-brutarie iar ca si buget dispun de ~1000 EURO. Locatia va fi in chirie, intr-o zona marginala a orasului(spital in zona) si as vrea sa infiintez o I.I. Va rog sa-mi precizati cam care ar fi dimensiunea spatiului agreat, dotarile,aprobarile necesare, costurile aferente pt o astfel de investitie (si pt. salarii -2 cofetari-patiseri + 1brutar, pt design interior) si daca se poate accede la fonduri nerambursabile pt aceasta activitate si modalitatea. Va multumesc si astept raspuns. Va doresc o zi senina!

  96. Nicoleta says:

    Buna ziua,
    La fel ca si ceilalti, mi-as dori sa deschid un laborator de cofetarie-patiserie si as dori,va rog,sa ma ajutati cu informatiile necesare pentru o astfel de activitate:dimensiunea spatiului,utilaje,ustensile,mobilier obligatoriu,cam care ar fi costurile,aprobarile necesare Va multumesc!

  97. ulttim says:

    Buna ziua!

    Ma interseaza sa deschid un laborator de cofetarie in privincie, intr-o zona centrala.

    M-ar intereasa de unde trebuie cerute aprobarile necesare, care sunt acestea.
    Ce suprafata minima trebuie sa aiba laboratorul de coferatarie (minima).
    Ce utilaje obligatorii trebuie cumparate pentru a primi autorizatie. Eventual care le recomandati dvs sa fie noi si care second-hand.
    Daca dispuneti de un plan de organizare a unui laborator deja existent, m-ar ajuta mult (doar informativ). Am inteles ca trebuie sa fie minim doua intrari (materii prime / produse finite), vestiar cu dus, camera pentru oua ..etc

    Orice alte lucruri de folos. Multumesc anticipat!

  98. Madalina says:

    Buna ziua,

    Ma intereseaza ce echipamente sunt necesare intr-o cofetarie si ce avize trebuie sa primesc pentru a deschide o cofetarie in Bucuresti

    Va multumesc frumos!

  99. Alexandra B says:

    Buna ziua.Doresc sa deschid un laborator patiserie/cofetarie,fara punct de desfacere (momentan),axat pe comenzi la domiciliu.
    Va rog sa ma ajutati si pe mine cu informatii despre ceea ce implica acest business:
    -care este spatiul minim pentru acest laborator,ce criterii trebuie sa indeplineasca?
    utilaje,ustensile,mobilier obligatorii,cam care ar fi costurile (un necesar MINIM
    -ce aprobari,avize,autorizatii trebuie obtinute?
    -am inteles ca se pot obtine si fonduri de la stat..
    -o estimare totala a costurilor (un buget)?
    -alte informatii utile referitoare la acest laborator?
    -MENTIONEZ CA NU AM CALIFICARE IN DOMENIU
    Va multumesc mult!

  100. Cezar-Anton MARIN says:

    Buna ziua!

    Doresc sa deschid un laborator patiserie/cofetarie,fara punct de desfacere (momentan),axat pe comenzi la domiciliu.
    Va rog sa ma ajutati si pe mine cu informatii despre ceea ce implica acest business:
    -care este spatiul minim pentru acest laborator,ce criterii trebuie sa indeplineasca?
    utilaje,ustensile,mobilier obligatorii,cam care ar fi costurile (un necesar MINIM
    -ce aprobari,avize,autorizatii trebuie obtinute?
    -am inteles ca se pot obtine si fonduri de la stat..
    -o estimare totala a costurilor (un buget)?
    -alte informatii utile referitoare la acest laborator?
    -MENTIONEZ CA NU AM CALIFICARE IN DOMENIU
    Va multumesc mult!

  101. lucia says:

    Buna ziua, ca majoritatea cititorilor as avea cateva intrebari referitoare la infiintarea unui laborator de cofetarie/patiserie cu punct de vanzare. Nu am calificarea necesara si sunt in cautare de informatii in ceea ce priveste costurile, utilajele, pregatirea necesara, obtinerea de fonduri nerambursabile, si orice alte detalii de care as putea avea nevoie. Multumesc

  102. Georgiana P says:

    Buna ziua. Ma intereseaza tot ce presupune deschiderea unei afaceri de tip candy-baruri pentru evenimente. Investitie, daca se pot accesa fonduri europene, documentatie, aprobari, certificarei necersare etc. As dori sa stiu daca exista varianta desfasurarii activitatii de la domiciliu, avand in vedere ca se realizeaza doar ocazional, la evenimente, precum si tot ce presupune acest aspect. Astept cu interes raspunsul dvs. Multumesc

  103. Valentina says:

    Buna ziua! Va scriu si eu un mesaj aproape 100% asemanator cu cel al Alexandrei B :) Imi puteti va rog raspunde la aceleasi intrebari?
    Doresc sa deschid un laborator de cofetarie,functionabil doar pe baza de comenzi, deocamdata.
    Va rog sa ma ajutati si pe mine cu informatii despre ceea ce implica acest business:
    -care este spatiul minim pentru acest laborator, ce criterii trebuie sa indeplineasca? De exemplu, trebuie sa aiba curent trifazic?
    – de ce utilaje, ustensile, mobilier, este nevoie si de unde pot fi cumparate, cam care ar fi costurile lor?
    – ce aprobari, avize, autorizatii trebuie obtinute?
    – o estimare totala a costurilor (un buget)?
    – informatii despre potentiali furnizori de ingrediente
    – alte informatii utile referitoare la acest laborator?

    Nici eu nu am deocamdata o calificare in domeniul cofetariei/patiseriei, sunt de profesie bucatar, dar voi merge la o scoala specializata.
    Imi puteti va rog raspunde la aceleasi intrebari? Multumesc mult

  104. Anamaria says:

    Buna ziua, am si eu o rugaminte.Ma poate ajuta cineva cu un suport de curs pentru cofetarie-patiserie?Bineinteles contra cost.Va multumesc.

  105. stanciu adriana says:

    BUNA ZIUA!as vrea sa imi deschisd un mini-laborator de prajituri(voi face torturi,prajituri si cozonaci),in principiu ma gandesc sa lucrez singura,eventual daca vor fi comenzi multe sa mai am si un angajat part-time,sunt interesata de tot ce implica aceasta afacere,autorizatii,masinarii (obligatorii daca sunt,eu parte din ele le am,dar nu stiu daca nu cumva se impun anumite masinarii)taxe…ce capital am nevoi pt inceput,daca as putea accesa ceva fonduri(am 25 de ani )mentionez ca vreau sa il deschid in mediu rural…
    VA MULTUMESC,anticipat!

  106. Aurelia says:

    Buna seara!As dori sa deschid o cofetarie-patiserie cu laborator ,am diploma in cofetarie si practic modelajul artistic de cati-va ani,as dori sa va intreb daca pot accesa fonduri europene?Ce costuri implica o cofetarie-patiserie cu laborator in Bucuresti si cam ce utilaje as avea nevoie?Va multumesc !

  107. Mihaela says:

    Buna ziua! Articolul mi-a dat o idee, dar sincer nu stiu ce sa fac mai departe. Imi pare un hatis de intrebari de unde nu am idee catre ce sursa de informatie sa ma indrept. M-am gandit ca poate imi puteti indica ceva directii despre cum as putea organiza si eu o astfel de afacere. Accesare fonduri, etc. Va multumesc din suflet !

  108. Barbara says:

    Buna ziua. Sunt din judetul Mures, si vreau sa deschid un laborator on line de cofetarie patiserie. As vreau sa va intreb care sunt treptele necesare pentru a face acest lucru. Nu vreau sa fac cofetarie numai laborator de cofetarie si on line vreau sa fac vanzarea.
    Va rog sa ma ajutati cu demersurile acestuia.
    Multumesc mult,
    Barbara Simo

  109. Ella says:

    Buna ziua,
    As dori sa deschid un laborator de cofetarie. As vrea sa stiu care ar fi costurile pt dodarea cu echipamentul necesar.
    Multumesc

  110. Delia R says:

    Buna seara! Exista vreo forma legala prin care se pot produce si comercializa produse de cofetarie (prajituri si torturi) fara a dispune de un spatiu separat, in bucataria propie (homemade)? Cantitatile sunt mici si ocazionale, dar as putea dezvolta o mica afacere in timp. Ca forma legala as alege pentru inceput, un PFA, sunt cofetar de profesie.Va multumesc!

  111. Ionela C says:

    Buna ziua.As dori sa deschid si eu un laborator cofetarie si as dori mai multe informatii.
    In primul rand ma intereaseaza de unde trebuie cerute aprobarile necesare, care sunt acestea si costurile acestora.
    Ce suprafata minima trebuie sa aiba laboratorul de coferatarie (minima).
    Ce utilaje obligatorii trebuie cumparate pentru a primi autorizatie.
    Cam care ar fi costurile cu aproximatie ale acestei afaceri sau daca s-ar putea deschide asa ceva in alte conditii(apartament propriu).

  112. camelia says:

    Buna ziua,
    Vroiam sa stiu daca ma puteti ajuta cu informatii referitoare la deschiderea unui laborator de cofetarie la domiciliu,cei de la Oficiul Comertului par sa nu fie dornici de cooperare.
    Incerc sa fac un curs,din cate am inteles e nevoie de o diploma in domeniu,experienta nu e de ajuns,inca nu m-am hotarat sub ce forma juridica o sa operez.
    Ce cerinte sunt din punct de vedere igienico/sanitare?
    Multumesc anticipat,

    Camelia Minut

  113. Nea Irina says:

    Buna seara! As dori si eu mai multe informatii in legatura cu comercializarea produselor alimentare home-made. Este absolut necesar sa am un laborator, sau le pot face si acasa? Va multumesc frumos!

  114. Andreea says:

    Buna ziua! doresc sa aplic si eu pentru fonduri europene sa-mi deschid o patiserie intr-un oras, dar nu stiu unde sa ma duc sa ma adresez si sa ma interesez ce implica acest lucru.

  115. Mihaela says:

    Buna ziua,

    As dori sa deschid o cofetarie-patiserie si am rugamintea, daca puteti sa ma ajutati cu urmatoarele informatii:
    – pasii de realizare a afacerii;
    – spatiu minim, conditii de functionare;
    – forma juridica recomandata de infiintare;
    – fonduri europene nerambursabile in spatiu urban;
    – suma aproximativa a investitiei;
    – ce ar trebui sa cuprinda fluxul de productie si furnizori recomandati;
    – rata de succes a unei astfel de afaceri;
    – sugestii de amplasare a cofetariei;
    -alte informatii pe care le considerati necesare.

    Multumesc frumos, astept un raspuns al dvs cat mai curand!

    Mihaela

  116. Andrei says:

    Buna ziua,
    Va rog sa imi spuneti si mie ce inseamna sa deschizi o cofetarie mica, cu laborator propriu, care ar fi utilajele minime si necesare pentru deschiderea ei, costuri, avize, practic cu ce trebuie sa incep si unde trebuie sa termin. Ideea e ca nu am un spatiu in cap, dar am in cap cu sa arate spatiul ala mic cu o masuta 2 unde oamenii cand intra sa se simta ca acasa. Se poate face si pe fonduri europene si cam ce ar insemna lucrul asta. Sotia mea face prajituri si are succes si as vrea sa o transform intr-un bussines de familie fara sa ma extind prea mult in piata, sau sa devin comercial.
    Multumesc si astept cu interes un raspuns din partea Dvs.
    Cu respect,
    Andrei.

  117. Alina G says:

    Buna ziua,

    Doresc sa aflu mai multe detalii despre deschiderea un laborator de cofetarie, pentru comenzi doar, fara punct de comercializare sau serviciu de transport.
    As avea nevoie de mai multe informatii:
    -care este spatiul minim pentru acest laborator, ce conditii trebuie sa indeplineasca?
    – ce utilaje, ustensile, mobilier, sunt necesare?
    – ce aprobari, avize, autorizatii trebuie obtinute?
    – care este avantajul/dezavantajul a deschide laboratorul pe I.I. sau SRL? care este CAEN-ul folosit pentru productie si comercializare produse de patiserie/cofetari?
    – cat este costul la care s-ar ridica un laborator cu conditii minime de acest gen?
    – care sunt pasii de facut pentru a incepe o astfel de afacere.

    Multumesc!

  118. Alina G says:

    Buna ziua,

    As dori sa ma ajutati cu urmatoarele informatii:
    – avantajele/dezavantajele deschiderii unui laborator de cofetarie pe forma juridica de II sau SRL
    – cerintele minime pentru a deschide un mic laborator pentru comenzi, fara comercializare si fara serviciu de transport
    – ustensilele, aparatra, spatiul, compartimentarea necesare pt laboratorul in cauza
    – costul minim al acestei afaceri
    – autorizatii, avize etc de obtinut
    – pasii de efectuat in deschiderea unei astfel de afaceri.
    Multumesc

  119. Ioana says:

    Buna ziua,
    As dori mai multe informati despre un laborator de cofetarie/patisetie, constructia, utilarea si avizele necesare la cat ar ajunge. Va multumesc.

    • admin says:

      Buna ziua, am raspuns pe adresa de e-mail indicata.

      • Irina says:

        Buna ziua,
        As dori sa deschid un laborator cofetarie,pe fonduri europene, cu vanzare pe comanda. M-ar interesa , daca ma puteti ajuta, care sunt avizele necesare, utilajele si dotarile si pasii care trebuie urmati. Mentionez ca o vad ca pe o afacere mica de familie, cu posibilitatea extinderii in caz de succes.
        Va multumesc.

  120. Iordachescu Cosmin says:

    Buna ziua ! As fi interesat sa deschid si eu o cofetarie-patiserie, cam la ce suma s-ar ridica cheltuielile initiale cu utilajele si echipamentele ? Multumesc anticipat!

  121. roxana says:

    Buna ziua,

    Am un spatiu amenajat pt o firma de catering.
    Pot sa desfasor in acelasi spatiu si productie patiserie? sunt f diferite conditiile din pdv sanitar si al procesului tehnologic?

    Mentionez ca spatiul este momentan in constructie si as vrea sa stiu cum sa il compartimentez.

    Urme

  122. Mom says:

    Buna ziua,

    As dori si eu mai multe informatii in legatura cu productia si comercializarea produselor home-made (cosmetice si alimentare).
    Este absolut necesar sa am studii de specialitate pentru a ma autoriza?
    Va multumesc frumos!

  123. COSTI says:

    Buna ziua!

    Va rog, daca ma puteti ajuta cu aceleasi enigme ca si ceilalti.

    As dori sa deschid o cofetarie-patiserie si am rugamintea, daca puteti sa ma ajutati cu urmatoarele informatii:
    – pasii de realizare a afacerii;
    – spatiu minim, conditii de functionare;
    – forma juridica recomandata de infiintare;
    – fonduri europene nerambursabile in spatiu urban;
    – suma aproximativa a investitiei;
    – ce ar trebui sa cuprinda fluxul de productie si furnizori recomandati;
    – rata de succes a unei astfel de afaceri;
    – sugestii de amplasare a cofetariei;
    -alte informatii pe care le considerati necesare.

    Multumesc frumos, astept un raspuns al dvs cat mai curand!

  124. Alina says:

    Buna ziua!

    Imi doresc sa deschid o patiserie/covrigarie/gogoserie in Bucuresti

    De unde se obtin autorizatiile necesare, care sunt acestea si taxele aferente?
    Ce suprafata minima am nevoie?
    Care sunt utilajele de care am nevoie?
    Sau care este legislatia ce trebuie respectata in acest domeniu?

    Orice alte lucruri de folos. Multumesc anticipat!

  125. Fejer Izabella says:

    Buna ziua!
    As dori si eu mai multe informatii despre deschiderea unei cofetarii (spatiul, aprobari, costul, etc.)
    Va multumesc!

  126. Delcea Ioan says:

    Buna ziua

    Va rog , spuneti-mi cum se aplica noul TVA , avand in vedere ca utilitatile de exemplu au TVA 24% ?…iar pretul final al produsului ( prajitura , patiserie ) le include si pe acestea ?

    Cu stima

  127. cristina bernardis says:

    Buna ziua,

    Am citit toate comenturile si as dori sa ma ajutati cu un raspuns mai complet.
    Incerc sa imi promovez o mica afacere ,bazata pe comecializarea de prajituri facute in familia mea de cand ma stiu.
    Am facut niste fluturasi si am distribuit ,dar lucrurile merg cam greu.In acest moment ma gandesc sa inchiriez un mic spatiu in care sa imi pot vinde prajiturile.Ce ma puteti sfatui?
    Multumesc,

  128. Andrasiu Ana-Maria says:

    Buna ziua! Si pe mine ma tenteaza gandul sa deschid o cofetarie, dar eu m-am gandit sa fie cu produse cat mai sanatoase(indulcitori, faina intelgrala, faina de cococs, etc….). Mai ales ca in Timisoara, unde locuiesc eu exista doar unul sau doua restaurante care au si deserturi sanatoase in meniu. Problema este ca eu nu sunt specializata in acest domeniu si nu stiu cum sa incep si ce sa fac. Crezi ca m-ati putea sfatui? Multumesc

  129. Ana-Maria says:

    Buna ziua! M-am gandit si eu sa deschid o cofetarie dar sa fie cu produse sanatoase(indulcitori, faina integrala, faina de cocos, etc..), mai ales ca in orasul in care locuiesc, Timisoara, exista doar unul sau doua restaurante care au in meniul lor astfel de produse. Problema este ca eu nu am specializare in acest domeniu si nu stiu cum sa procedez. Credeti ca m-ati putea ajuta cu un sfat?
    Multumesc

  130. roxana says:

    Buna ziua,

    As dori sa deschid o bucatarie de catering si in acelasi spatiu si o linie de patiserie (rulaj mic)
    In fata voi anexa un spattiu pt vanzarea produselor de pastiserie.

    Intrebarea este daca in spatiu de productie pot sa cooexiste atat productie patiserie cat si gourmet?

    Va mulutmesc

    • admin says:

      Daca sunt persoane care au intampinat aceasta situatie, am rugamintea sa raspunda la intrebarea Roxanei, pt ca personal nu vreau sa dau un raspuns in eroare. Multumesc.

  131. Andreea says:

    Buna seara,

    Asemenea intrebarilor de pe aceasta pagina, as dori sa alfu de la dvs. informatii legate despre deschiderea unui laborator de cofetarie.
    Detin un spatiu la curte unde ma intereseaza momentan doar deschiderea unui laborator pt cofetarie. Momentan as prefera comercializarea produselor in mediul online.
    Mentionez ca am diploma de calificare in domeniu. Sunt interesata si de obtinerea unor fonduri europene nerambursabile.
    Astept mailul dvs.

    Multumesc anticipat.

  132. Liviu Sobaru says:

    Buna ziua!

    Ma intereseaza sa deschid un laborator de cofetarie/patiserie in Bucuresti, intr-o zona centrala.
    Este de recomandat diversificarea produselor prin adaugarea de cafea/apa/ceaiuri?
    Bugetul este undeva in jurul sumei de £10000.

    In primul rand ma intereseaza de unde trebuie cerute aprobarile necesare, care sunt acestea si costurile acestora.
    Ce suprafata minima trebuie sa aiba laboratorul de cofetarie (minima).
    Ce utilaje obligatorii trebuie cumparate pentru a primi autorizatie.
    Ce recomandati mai mult PFA sau SRL/SRL-D.
    Pot accesa fonduri europene pentru acest proiect?

    Orice alte idei sunt apreciate. Multumesc anticipat!

  133. Catalin says:

    Buna ziua!
    As dori sa accesez fonduri europene pentru deschiderea unei cofetarii/gelaterii. Ce fonduri mai sunt accesibile pentru anul 2015? Mai exista fondul acela pentru tineri ca si ajutor de inceput de afacere?
    Cam la ce valoare se ridica echipamentele de laborator? Mentionez ca as dispunde de 15000 euro

  134. Elena says:

    Ati putea sa-mi dati si mie informatiile pe care i le-ati dat domnului RazvanD? Imi doresc sa fac acelasi lucru ca dansul, dar nu stiu prea multe informatii. Va multumesc!

  135. Steluta says:

    Buna ziua,

    Sunt interesata sa deschid o cofetarie/patiserie cu laborator si as dori sa stiu care sunt pasii si care ar fi costurile pe care le voi intampina!
    Va multumesc anticipat

  136. Stoica Madalina says:

    Buna ziua,

    As vrea sa deschid si eu un laborator propriu exclusiv cu prajituri, briose, tarte de casa etc(cu retete vechi, adaptate la timpurile noastre pretentioase, fara conservati, aditivi, coloranti.Am cateva idei diferite fata de ce este acum pe piata si as vrea s stiu in ce masura le pot pune in practica.Am un SRL deschis anul trecut si as vrea sa obtin fonduri nerambursabile in vederea echiparii laboratorului.M-ar interesa de ce echipamente si utilaje am nevoie,distribuitori de materie prima, aprobari etc.
    Mentionez ca exista deja spatiul(un ap. cu 2 camere, la et.1 intr-un bloc cu 4 etaje) pe numele meu.
    De asemenea m-ar interesa si un punct de desfacere pt. prajituri, insemnand o rulota special amenajata ce poate fi tranaportata in diferite parcuri sau la diverse evenimente(de ce aprobari ar fi nevoie si daca poate fi obtinuta tot prin fonduri…
    Multumesc mult!
    Astept raspunsul dvs.cu interes!
    O zi frumoasa!

  137. Roxana says:

    Buna!MA gandesc serios sa vin cu ceva nou pe piata din orasul meu in domeniul patiseriei.Nu sunt cunoscatoare in ceea ce priveste modul de infiintare a unei firme,deci nu stiu ce s-ar potrivi pentru mine.Eu am 23 de ani si am ceva bani pusi deoparte pentru a investi in tr-o afacere.Nu stiu de ce anume este nevoie din punct de vedere legaș,financiar,al utilajelor pentru a deschide o patiserie si as dori sa stiu asta daca se poate.Una din intrebarile mele este daca este necesar ca eu sa am cursuri in domeniul/un patiser.Multumesc!

  138. Loredana Costina says:

    Buna ziua, ma intereseaza cateva informatii legate de obtinerea unor fonduri nerambursabile pentru infiintarea unui laborator de patiserie.
    Multumesc

  139. Victoria says:

    Buna ziua.Vreau sa deschid o cofetărie si as vrea sa stiu ce suprafata ar trebui sa aibă laboratorul cu vestiar și ce mai este nevoie,unde trebuie să ajung sa imi spuna aceste dimensiuni ca dupa aceea sa nu am probleme.Alta problema sunt utilajele din laborator.Initial as vrea sa produc prăjituri si torturi,fara foietaje.Ce utilaje sunt necesare si care ar fi costul aproximativ?Multumesc.

  140. Victoria says:

    Buna ziua.Vreau sa deschid o cofetarie la mine în oras și as vrea sa aflu daca ma puteti ajuta,ce suprafata minima ar trebui sa aibă laboratorul cu vestiare si ce mai este nevoie.In afara de suprafata as mai vrea sa stiu ce utilaje sunt necesare si costul lor total aproximativ.Multumesc.

  141. Alina says:

    Buna ziua!
    Am un SRL-D si as dori sa deschid un laborator de patiserie cofetarie.Nu am experienta in domeniu.
    Ma puteti ajuta cu informatii referitoare la utilaje necesare, mobilier, materiale, distribuitori, sau orice sfaturi din domeniu? Mentionez ca vreau sa accesez fonduri!
    Va multumesc anticipat!

    O zi buna!

  142. ruxandra says:

    buna iulian,

    ma gandesc sa-mi deschid un srl-d cofetarie-patiserie cu livrare la domiciliu/pt evenimente sau chiar catering. din pacate, dispun de un spatiu la demisol care necesita multe modificari pt a corespunde normelor asa ca acum incerc sa-mi dau seama daca renteaza sa fac asa ceva sau mai bine platesc chirie in alta parte. imi poti da si mie mai multe detalii despre aprobari necesare deschidere si cam care e pretul analizelor de laborator pt alimentele comercializate? se trimit mostre la inceput pt fiecare dintre preparate si se fac si analize in house ulterior? poti sa-mi dai detalii cu privire la procedura si normele care trebuie respectate pt infiintare/functionare?
    multumesc,
    ruxandra

  143. Alexandru U. says:

    Buna seara,
    Doresc sa imi deschid un laborator de cofetarie cu parintii mei. Avem toti diplome cu drept de practica in domeniu si va rog sa-mi comunicati cum pot accesa fonduri dupa ce deschidem SRL-ul, pentru ca in prezent dispun doar de 1500 de euro. In momentul de fata am observat ca programele de accesare a fondurilor (precum START) au portile deschise doar pentru cateva zile pe an. Exista si programe de accesare a fondurilor pe un termen mai lung?

    • admin says:

      Buna ziua, este adevarat, programul Start se incheie pe 1 Iulie si asteptam in curand si deschiderea programului SRL-D. Pentru companii aflate la inceput de drum, acestea 2 sunt cele mai viabile si ar mai fi de mentionat, programele antreprenoriale sau diversele programe/consursuri de planuri de afaceri ce ofera si o finantare de start.

  144. dana says:

    as dori sa stiu cam la ce suma se ridica investitia intr o cofetarie patiserie,nu am spatiu,nu am utilaje?

  145. George Stroe says:

    buna ziua.as dori si eu sa incep o miniafacere in domeniul cofetarie-patiserie.daca ma puteti ajuta cu informatii,as dori sa deschid un srl-d,apoi as vrea sa stiu ce avize imi trebuiesc,ce norme trebuiesc respectate,utilaje,sau orice altceva considerati de cuviinta ca ar trebui sa stiu.va multumesc anticipat!

  146. Claudiu says:

    Buna ziua,
    Intentionez sa deschid o societate comerciala care sa produca torturi de calitate superioara, dupa retete deosebite, speciale.

    Detin loc, pretabil pentru laborator cofetarie, la casa.
    Resurse banesti disponibile : aproximativ 4000 de euro la inceput
    Resurse umane disponibile : 3-4 persoane, dintre care o persoana are curs de cofetar

    Va rog sa ma ajutati sa aleg varianta optima pentru aceasta viitoare afacere.
    La inceput o sa fie un laborator care lucreaza pe comenzi pentru evenimente speciale, nunti botezuri, zile de nastere, majorate, etc. Produsele o sa poata fi expuse in oras, in parteneriat cu anumite locatii, in sensul ca va fi cate o vitrina amplasata in locatiile de referinta din oras, unde sa se poata servi la felie, sau sa se plaseze comanda catre laborator.
    Deasemenea site-ul si promovarea vor fi punctele de interes major, imediat dupa obtinerea tuturor avizelor de functionare.

    Prin intermediul siteului de prezentare sa se poata plasa si comenzile, iar pentru segemntul de varsta care nus e descurca prea bine cu tehnologia voi promova afacerea si in mod conventional prin afise flyere, carti de vizita, si sample-uri distribuite gratuit.

    Ma intereseaza mai multe informatii despre:
    1 Alegerea corecta a formei de organizare (srl sau srl-d)
    2 Conditiile de avizare in acest domeniu ( cod caen potrivit, conditiile impuse pentru spatiu, fluxul tehnologic)
    3 Am citit ca este nevoie de ceva licenta de produs si nu inteleg exact la ce se refera aceasta licenta. Pentru fiecare produs in parte e nevoie de reteta declarata, ambalaj standardizat cu eticheta si mostra de produs analizata in laborator?
    4 Alegerea aparatelor ( Merita sa incep cu utilaje sh? frigider, cuptor, malaxor, robot de bucatarie)
    4 Alegerea furnizorilor (orice insight din domeniu e binevenit)
    5 Condiții de transport și depozitare ( exista distribuitori cu masini frigorifice, sau va trebui sa pregatesc personal o masina frigorifica pentru distributie?)
    6 In ce directii se pot obtine finantari nerambursabile ( Axa prioritara care se potriveste acestui tip de activitate, precum si cheltuielile eligibile )

    Multumesc tuturor celor care binevoiesc sa ma indrume.

    Vreau sa ma apuc de treaba!

  147. Christina says:

    Buna ziua,

    De cativa ani ma tot gandesc cum sa fac sa comercializez prajituri si pateuri… Am renuntat la acesta idee din diverse motive, pana cand am dat peste articoul dvs. si mi-a redeschis apetitul…
    In faza de testare ma gandeam sa fac acest lucru de acasa. In acest sens, m-ar interesa urmatoarele:
    -necesitatea unui laborator si realizarea acestuia acasa;
    -in ce consta, mai exact, constituirea acestui laborator, si anume, materiale, utilaje, mobilier etc. As aprecia niste costuri estimative;
    -avize/aprobari/autorizatii necesare, de unde se pot procura si ce implica;
    -politica de dezvaluire a ingredientelor;
    -accesare fonduri nerambursabile pentru zona urbana;
    -forma juridica potrivita pentru astfel de activitate;
    -alte informatii: de ex. transportul produselor.
    Va multumesc.

  148. mirela paun says:

    Buna ziua

    Ma intereseaza, daca ma puteti ajuta cu toate detaliile de care am nevoie pentru deschiderea unui laborator de cofetarie ( insemanand de la buget pentru utilaje si ce utilaje sunt necesare, aprobari, autorizatii, surse de finantare nerambursabile).

    Multe multumiri.

  149. Raul Turiac says:

    Buna ziua, am vazut k ati raspuns la foarte multe persoane si apreciez gestul vostru de a ajuta, acum am si eu o rugaminte , eu lucrez in acest moment la un laborator , si nu e la noi in oras, as vrea sa stiu daca este posibil sa pot deschide o afacere acasa la mine cum ar fi de ex. Sa pot prepara torturi pentru diferite ocazii si sa pot sa le duc la restaurant , stiu ca am nevoie de certificat de calitate si vreau sa stiu este posibil sa iti deschizi o firma acasa, si sa pot fabrica doar torturi la comanda sa fie totul legal si sa le pot oferii clientilor certificat , spre ex. nepotica mea a avut majoratul si nu am putut prepara eu tortul acasa pentru ca nu am avut certificat de calitate, pe scurt vreau sa pot sa iau comenzi acasa si sa prepar torturi acasa legal si sa le pot oferi certificat de calitate. Va multumesc anticipat .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>