AFACERE CU PRODUSE DE COFETARIE – PATISERIE

 

INVESTITIE : Cea mai mare parte a banilor va trebui investita in utilaje pentru laborator. Investitia in propriul laborator este obligatorie . Pe langa faptul ca scad costurile de operare, aduce si un prestigiu in ochii clientilor care prefera produsele proaspete.

LOCATIE: O cofetarie/patiserie poate fi deschisa atat in centrul unui oras cat si in cartierele de la periferie. In cazul unei locatii la periferie , nu dezvoltati un local de lux , ci unul in care preturile sa permita accesul unui nr. mare de clienti. Unul dintre avantajele afacerilor cu cofetarii este numarul mare de potentiali clienti. La cofetarie vin atat copii, cat si adulti sau batrini, iar produsele sunt destul de usor vandabile.

COSTURI: O mare parte din cheltuieli scad prin alegerea unor furnizori din orasul in care este amplasata cofetaria. Cresterea preturilor la materia prima a deteminat multe cofetarii sa isi scumpeasca in mod repetat produsele. O rezolvare a acestei probleme se face prin investitia intr-o ferma proprie, care asigura o parte din materia prima.

ALTE SFATURI: Diversificarea serviciilor si a produselor , precum si mentinerea constanta a calitatii sunt esentiale ptr. mentinerea pe piata a unei astfel de afaceri. Dezvoltarea unui sistem de livrare de prajituri la domiciliu este una dintre idei, insa este obligatoriu sa fie avuta in vedere optimizarea costurilor. Lipsa capitalului este una dintre problemele oricarei afaceri aflate la inceput . Nu ezitati sa diversificati business-ul prin vanzarea si de alte produse: pizza, patiserie . Adaptati-va sezoanelor si schimbati oferta in functie de aceasta . De exemplu , vara oferiti inghetata si iarna , in preajma sarbatorilor de iarna , cozonaci.

Please like & share:

151 Responses so far.

  1. […] DETALII SPALATORIE AUTO 2009 octombrie 26 tags: bani, business, Consultanta, consultanta afaceri, consultanta business, detalii, investitii, plan de afacere, spalatorie auto, vulcanizare by iulian serban In cele trei luni de când exista acest blog, covârşitor pentru ideile prezentate aici este interesul pentru (in ordinea cautarilor) Spălătorie auto si pentru afacerile de tip Cofetărie – Patiserie. […]

    • Adina Catana says:

      Buna ziua,sunt din Reghin si vreau sa deschid un laborator de cofetarie-patiserie ,dar dispun doar de 1000€ as dori daca ma puteți ajuta cu ceva idei cum sa fac sa imi pot lua echipamentul,de unde pot obține finanțare sau ajutor pt a începe.Acum fac cursul de igiena la sanepid si diploma de cofetar-patiser o am deja.Va rog frumos daca ma puteți ajuta si pe mine cu o indrumare.

    • Mihaela Petricean says:

      Buna seara, as dori niste sfaturi si eventual ajutor pentru organizarea unui spatiu si autorizarea unui mic laborator de ciocolaterie/cofetarie. Am diplomele necesare, aparatura, acum imi lipseste doar locul.

      Multumesc anticipat

    • Sz.A. says:

      Buna ziua!

      Ma interseaza si pe mine sa deschid un laborator de cofetarie in privincie, intr-o zona periferica.

      In primul rand ma intereaseaza de unde trebuie cerute aprobarile necesare, care sunt acestea si costurile acestora.
      Ce suprafata minima trebuie sa aiba laboratorul de coferatarie (minima).
      Ce utilaje obligatorii trebuie cumparate pentru a primi autorizatie.
      Ce recomandati mai mult PFA sau SRL/SRL-D.
      Sunt multe intrebari legate de fonduri europene, sunt pentru acest tip?

      Orice alte lucruri de folos. Multumesc anticipat!

  2. […] DETALII COFETARIE 2009 noiembrie 3 tags: afacere, afaceri, bani, cofetarie, Consultanta, criza, cum sa fac bani, detalii, finante, investitii, patiserie, venit by iulian serban Asa cum am promis, revin cu detalii despre o afacere Cofetarie Patiserie (elementele principale le gasiti aici) […]

  3. Violeta says:

    Buna, sunt Violeta din Bistrita si doresc tare mult sa deschid un mini laborator de cofetarie.Am citit cu atentie sfaturile dumneavoastra si recunosc ca sunt de mare ajutor.I-mi e f greu sa ma decid ce sa infintez?SC, AF, PF, sau MICROINTEPRINDERE.
    Daca aveti un sfat si in aceasta tema as fi foarte multumita sa-l iau in considerare.Sunt constienta ca inceputurile sunt foarte grele dar i-mi doresc mult lucrul acesta si sper tare mult sa-mi indeplinesc aceasta dorinta.Va multumesc!

  4. iulian serban says:

    Buna Violeta din Bistrita, s-o luam metodic..in primul rand sunt Iulian..deci fara formule “cu dumneavoastra” :) ok..In ce priveste forma juridica am gasit pe avocanet.ro un raspuns amplu (desi un pic mai vechi) , si cu mici modificari (facute de mine) e cat mai cuprinzator…
    “Fiecare din variantele pe care un mic intreprinzator le are la indemana atunci cand decide sa-si deschida o afacere are avantaje si dezavantaje pe care doar persoana in cauza le poate identifica cel mai bine pentru situatia ei.
    Va prezint in continuare specificul fiecarei forme pentru a fi in capacitate sa decideti chiar dvs. ce forma sa adoptati.
    Formele sunt : PERSOANA FIZICA autorizata (PFA), asociatie familiala (AF) sau Intreprindere Individuala pe de o parte si Societate Comerciala ( SRL – cea mai uzitata) declarata fie microintreprindere platitoare de impozit pe profit ( 16%) fie platitor de impozit pe cifra de afaceri, de cealalta parte .
    Fiecare dintre variante are avantaje si dezavantaje atat din punct de vedere al impozitelor si taxelor care se platesc la stat, cat si al situatiilor financiar contabile care trebuie completate ori a drumurilor la Fisc, precum si sub aspectul extinderii raspunderii juridice etc.

    Pentru microintreprinderea platitoare de impozit pe venit, conditiile sunt existenta cel putin a unui salariat, in maximum 60 de zile de la infiintare, iar cea mai mare parte a veniturilor nu trebuie sa provina din activitati din consultanta sau de management. Avantajul major este procentul mic al impozitului pe venit (3%), iar dezavantajul este ca cheltuielile lunare ale firmei nu sunt luate in calcul la calcularea impozitului. La aceasta se adauga costurile asociate platilor catre bugetul de asigurari, de sanatate si somaj pentru persoana angajata.

    In situatia in care se opteaza pentru microintreprindere cu impozit pe profit de 16%, firma in cauza nu mai este obligata sa aiba angajati, ceea ce insemna ca scapa din start de taxele aferente salariilor. In plus, aceasta este recomandata celor care doresc sa investeasca banii intr-o masina, tehnica de calcul sau chiar in sediu, situatie in care si impozitul datorat statului se diminueaza considerabil, acestea fiind considerate cheltuieli deductibile. De asemenea, i se recunoaste pierderea fiscala. Toate acestea sunt avantajele acestei forme de organizare. La capitolul dezavantaje se incadreaza nivelul relativ mare al impozitului pe profit (dar totusi convenabil comparativ cu majoritatea tarilor europene) si , mai ales, in plus impozitul pe dividente.

    Daca opteaza pentru statutul de platitor de TVA, in ambele cazuri de SC procentul aplicat este acelasi, iar modalitatea de raportare la Fisc este trimestriala, ca si pentru impozitul pe venit/profit . Ambele forme de organizare sunt obligate sa tina o contabilitate simplificata, insa pentru aceasta este nevoie de un contabil autorizat.

    Pentru persoanele fizice autorizate / asociatiile familiale si intreprinderile individuale cheltuielile sunt limitate.
    Statutul de PFA , AF sau Intrep. Individuala este recomandat celor care au o mica afacere. Se tine contabilitate in partida simpla, respectiv un registru in care se trec toate veniturile si cheltuielile lunare ( Intrari / Iesiri), deci nu este nevoie de contabil, acesta fiind unul dintre avantaje. Impozitarea se face pe baza declaratiei de anticipare a veniturilor , trimestrial si apoi cu regularizare anuala. In prima parte a anului urmator are loc o regularizare a impozitului pe baza documentelor de venituri si de cheltuieli aferente anului incheiat, astfel ca PFA-ul / AF-ul sau Intreprinderea Individuala poate avea de platit sau de recuperat impozit. In practica se pot subevalua veniturile estimate si astfel in cursul anului se plateste un impozit pe venit mai mic . Un avantaj in fata microintreprinderilor este ca veniturile pot fi utilizate nelimitat. Nu trebuie tinut registru de casa. ‘Buzunarul ” afacerii este acelasi cu buzunarul intreprinzatorului.

    Exista insa si cateva dezavantaje majore, unul dintre acestea fiind ca o PFA / AF nu poate desfasura si o alta activitate cu exceptia celei pentru care este autorizata si nu poate avea salariati pentru activitatea autorizata.
    Daca alegeti totusi forma de organizare ca Intreprindere individuala puteti avea angajati / salariati si va puteti inscrie cu pana la 8 -10 obiecte de activitate ( coduri CAEN) .
    Ce inseamna ca nu poti avea salariati ca AF sau PFA ? Spre exemplu, o persoana care a obtinut o autorizatie pentru activitatea de contabilitate nu poate angaja alt contabil ( insa poate angaja un sofer sau o secretara, desi chiar si in acest caz parerile juristilor sunt impartite !).
    Pentru asociatiile familiale, salariatii pot face parte doar din familie.
    In ceea ce priveste raspunderea , aceasta este nelimitata asupra intregului patrimoniu.

    Cel mai avantajos sistem de impozitare este cel pentru persoana fizica autorizata / asociatie familiala sau Intreprindere Individuala deoarece se plateste un singur impozit in cota de 16% si anume cel asupra venitului personal. O persoana fizica autorizata care desfasoare activitate comerciala, de exemplu, este avantajata in raport cu un antreprenor care face acelasi lucru, dar prin intermediul unei societati comerciale. Societatea comerciala se confrunta cu o dubla impozitare fata de PFA / AF / Intrep. in dividuala deoarece venitul unei SC este impozitat de doua ori: o data cu impozitul pe profit sau cu cel pe venit si a doua oara cu impozitul pe dividende.

    In ce priveste dreptul (sau obligatia – de la un anumit nivel al veniturilor) de a fi platitor de TVA este asemanatoare pentru oricare din variantele prezentate”

    Eu as alege pentru o afacere din acest domeniu (daca as lucra in principal cu membrii familiei, si as avea o pregatire profesionala in cofetarie-patiserie) o intreprindere individuala..despre care , pe langa detaliile de mai sus ,gasesti informatii si aici…sau daca nu am pregatirea necesara si vreau sa lucrez cu altii care au :), aleg SRL si anume microintreprindere platitoare de impozit pe profit ( 16%).

    Personal iti urez inspiratie, succes si sa-ti pui in practica dorinta …
    Multumesc pentru rabdare,
    Iulian

  5. Alina says:

    Ciao Serban,(am inteles ca pot sa-ti vorbesc la pers.I),eu spre exemplu actualmente detin un SRL(il am din 1992),insa acuma vremurile s-au schimbat,precum si profilul,in plus nu mai am angajati si nici nu am nevoie,acuma intrebarea mea este,daca schimb SRL-ul in PFA,eu pot fi angajata sau nu?
    Multumesc .

    • iulian serban says:

      Buna Alina,
      Daca te autorizezi ca PFA , poti fi fara probleme angajata in alta parte..nu poti in schimb avea angajati pe PFA-ul tau si nici desfasura o alta activitate cu exceptia celei pentru care este autorizata PFA.
      Numai bine,
      Iulian

  6. Rusu Gina says:

    Buna,suntem o firma din Baia Mare si cautam colaboratori in toata tara pentru vanzare produse,ornamente comestibile pentru diverse evenimente.
    Ne puteti suna la numarul :0743160949

  7. F.O. says:

    Unde pot afla mai multe despre AFACERE CU PRODUSE DE COFETARIE?

  8. amariei says:

    Buna Iulian ! Sunt Amariei si as vrea sa deschid un mini laborator de cofetarie .. si nu stiu de la ce suma de bani sa pornesc afacerea.. ?

  9. Cata says:

    Salut! Ce utilaje trebuie pentru infiintarea unei cofetarii? Imi puteti da mai multe detalii despre aceasta afacere? Va multumesc!

    • admin says:

      Buna ziua, noi avem in portofoliu si deschiderea unor cofetarii. Daca doriti, va putem trimite mai multe detalii necesare, in functie de ce anume doriti sa porniti.
      Un An nou exceptional!

  10. Andrei Pintea says:

    Buna ziua, sunt interesat sa deschid o cofetarie.In primul rand as vrea sa stiu costurile de deschidere, partea cu spatiul si inchiriere si amenajere depinde de la om la om ,dar costuri utilaje bucatarie sunt STAS.Ma intereseaza deasemenea fondurile care se pot obtine , tinand contca suntem o familie de tineri(26 de ani )si este prima noastra intreprindere pe care o deschidem.Va multumesc si va doresc o zi buna

  11. Dragos says:

    Buna ziua. As dori si eu cateva informatii in legatura cu deschiderea unei patiserii dar sa fie legata si de brutarie. Detin un spatiu comercial cu inca o persoana de circa 40-45 m patrati cu care am incercat sa deschidem o brutarie dar ne-am blocat din cauza banilor si momentan doresc doar eu si cu sotia sa ne ocupam dar nu detin asa de multi bani pt. a deschide o brutarie de aceea as vrea sa recurg la deschiderea unei patiserii care nu implica asa de multe costuri pt. utilaje, cred eu. De aceea va rog, daca m-ati putea sfatui si oarecum lumina cu suma de care as avea nevoie pt. al putea amenaja. Vreau sa precizez ca spatiul este prevazut cu gaz, curent 380V etc. imi lipsesc doar utilajele. Va multumesc.

  12. Teodora says:

    Buna ziua!Am 30 de ani si as dori sa deschid o cofetarie! Daca m-ati putea ajuta , as dori sa aflu mai multe informatii despre locatie, taxe, aparatura , daca e posibila si suma totala la care s-ar estima afacerea! Va multumesc!

  13. florin constantinescu says:

    buna ziua, va rog sa imi spune-ti daca este obligatorie efectuarea de probe de laborator la unele sau la toate produsele de cofetarie produse in laboratorul de cofetarie,daca da unde se pot face? va multumesc anticipat pentru raspuns .o zi buna va doresc.

  14. cleos says:

    Buna ziua,
    Imi puteti da, va rog, detalii despre echipamentele si mobilierul necesare pentru dotarea corespunzatoare a unui laborator? Ce suprafata minima trebuie sa aiba un laborator-SRL?

  15. Remus says:

    buna, poti sa imi spui la ce costuri s-ar ridica amenajearea unui laborator de prajituri merci

  16. Buna ziua,
    Sunt interesat sa deschid o cofetarie.As vrea sa stiu cu aproximatie care sunt costurile de deschidere cu toate utilajele necesare si aparatura.
    Cu stima,

  17. Alexandra says:

    Buna seara! Felicitari pentru acest articol, este foarte util pt persoanele care cauta sfaturi de inceput. :)
    1. As vrea sa te intreb si eu unde se incadreaza costurile pt deschiderea unui laborator de cofetarie (si ma refer in principal la utilajele necesare pt o investitie minima, de start+costuri de infiintare). Necesarul se vrea calculat undeva la 3 angajati: 2 cofetari+1 persoana care sa se ocupe de coacere. Cam acesta e nivelul la care ma gandesc pentru inceput. Imi poti spune te rog si care ar fi perioada de amortizare acceptata?
    2. Care ar fi aprobarile necesare la inceput pt o astfel de activitate in domeniul alimentar si in ce constau ele? Cum se obtin?
    3. Din ce am rascolit pe internet, nu am gasit un PFA pe aceasta activitate care sa poate fi inregistrat la norma de venit. Exista vreunul totusi si nu l-am gasit eu?
    4. Unde pot gasi o procedura transparenta, usor de inteles care sa explice functionarea fondurilor europene? Ma astept sa existe dispoponibil un volum mai mare pt provincie decat dedicat Bucurestiului.
    Multumesc anticipat :)

  18. Olivia Gheorghe says:

    Buna seara. Ma intereseaza sa deschid o cofetarie cu laborator propriu. As vrea sa stiu toti pasii ce trebuie urmati incepand cu deschiderea firmei, ce aprobari sunt necesare, analize, aparatura,cam tot ce tine de acest business.
    Daca este amplasata pe o strada destul de circulata intr-un cartier crezi ca ar avea succes. Ma gandesc sa o deschid in locul unde momentan este un garaj dublu. Cam ce suprafata trebuie in total (spatiu vanzare + laborator). Multumesc anticipat.

  19. Irina says:

    Buna ziua,

    Ma puteti ajuta cu informatii privind costurile pentru deschiderea unui laborator de patiserie/cofetarie: utilaje si costuri de infiintare, obtinere avize de functionare si cum se pot obtine? Se poate finanta deschiderea unei astfel de afaceri prin fonduri?

    Va multumesc.

  20. ina says:

    Buna ziua,
    Sunt interesat sa deschid o cofetarie.As vrea sa stiu cu aproximatie care sunt costurile de deschidere cu toate utilajele necesare si aparatura…suma totala la care s-ar estima afacerea!Multumesc anticipat :)

  21. cosmin says:

    Buna ziua. As vrea sa deschid cu sotia mea un laborator de patiserie/cofetarie si m-ar interesa ceva informatii privind costurile pentru deschidere laboratorului (utilaje si costuri de infiintare) si cam ce utilaje ar trebui. Sotia mea lucreaza in domeniu dar am vrea sa incepem mica afacere personala sau daca se poate obtine fonduri pentru deschidere. multumesc anticipat.

    • Roland Kneipp says:

      Buna Cosmin,

      Dorinta mea este de a deschide o cofetarie in Germania.Ati dori o colaborare pentru a deschide impreuna o cofetarie ?

      Roli

  22. cosmin says:

    Buna ziua. M-ar interesa si pe mine costurile pentru deschiderea unui laborator de patiserie/cofetarie si ce utilaje ar trebui pentru inceput, daca se pot accesa fonduri pentru deschidere si ce suprafrata minima r trebui la spatiu. Multumesc anticipat.

  23. Mara says:

    Sunt interesata care sunt costurile deschideri unei cofetari. Forma juridica adecvata? Si daca se pot accesa fonduri europene. Multumesc!

  24. Iosif Eliza says:

    Buna ziua, spuneti mi va rog cat costa un minilaborator pentru cofetarie si cu cat personal trebuie sa incepem?
    Ce avize trebuiesc si cam cat ar costa toate acestea?
    Va multumesc!

  25. Horia says:

    Buna ziua.
    Aceiasi intrebare o am si eu: cam care ar fi costurile legate de achizitionarea echipamentelor necesare unui laborator si, in acelasi timp, costurile determinate de infiintarea cofetariei?
    Apreciez mult ca va rupeti din timp pentru a ne raspunde.
    Va multumesc.

  26. Popescu Simona says:

    Buna ziua,
    Ma intereseaza care sunt conditiile de functionare pentru un mini laborator de cofetarir, spatiu minim, suma de investit, dc se pot obtine fonduri europene, sau dc exista posibilitatea de a obtine o autorizatie de producator pt prajituri si torturi hand made….

  27. Ionut says:

    Buna,
    Eu sunt cofetar, am 14 ani experienta si zic eu ca stiu ce mi-ar trebui neaparat la inceput si de ce m-as putea lipsi . Problema mea e ca am impresia ca firmele care furnizeaza utilaje si echipamente la noi nu prea vor sa vanda pentru ca am trimis cateva mail-uri pentru oferte de pret si deocamdata nu am primit nici un raspuns.
    Am vazut mai sus ca aveti experienta in demararea unor astfel de afaceri si ma intrebam daca puteti sa-mi recomandati vreun furnizor serios si cu preturi decente si de asemenea daca aveti vreo informatie despre modul incare se pot obtine fonduri europene pentru o afacere de genul , si ma gandesc la vreo firma de consultanta sau cam care ar fi mecanismul. mentionez ca am cautat pe net dar cele mai multe site-uri doar incearca sa vanda tot felul de carti si brosuri care chiar nu-mi inspira prea multa incredere.

    Multumesc

  28. Georgiana says:

    Buna!Cu ce suma de bani pot deschide o patiserie in Bucuresti?!

  29. Ronni says:

    Buna ziua.
    1.Costuri pentru deschiderea unui laborator de cofetarie(prajituri/torturi)
    2.Ce suprafata minima este necesara pentru activitatea aceasta?
    3.Ma incadrez pentru PFA (doi angajati din familie)
    4.Aprobari necesare/costuri
    5.Se pot obtine fonduri europene/nerambursabile pentru acest tip de afacere si unde asi putea apela.Am citit cate ceva dar am gasit ceva de genul ca sunt obligat sa fac minim 2/3 angajari in fiecare an,si afacerea trebuie sa ruleze minim 3 ani/profit reinvestit.
    6.Procurare utilaje la preturi cat de cat ok.
    Multumesc anticipat

  30. ionel si adina says:

    Suntem interesati sa deschidem o patiserie\cofetarie.Am vrea sa stim cu aproximatie care sunt costurile de deschidere cu toate utilajele necesare si aparatura si pasi care ar trebui sai facem in aceasta afacere ,ce avize si documentatia necesara .MULTUMIM

  31. Cosmina says:

    Buna,ma numesc Cosmina si doresc sa deschid o cofetarie -mini laborator.Momentan dispun de suma de 10.000 de euro si vreau sa acceses fonduri nerambursabile deschizand un srl d.Intrebarea mea este urmatoarea:cu un total de 20.000 de euro mi/as putea acoperi toate cele necesare intr/o cofetarie ? multumesc

  32. lavinia says:

    Buna seara!Va rog să-mi spuneti cat costa deschiderea unui laborator cofetarie,mentionez ca am spatiu,dar trebuie amenajat.Pentru început mă interesează investitia minuma,multumesc si astept răspunsul dumneavoastră.

  33. Ioana says:

    Buna ziua. Ma intereseaza si pe mine costurile pentru deschiderea unui laborator de patiserie/cofetarie si ce utilaje ar trebui pentru inceput, daca se pot accesa fonduri pentru deschidere , pe care masura se pot accesa in anul acesta si ce suprafrata minima ar trebui pentru spatiu. Multumesc anticipat !

  34. Ramona says:

    Buna ziua,
    Ma intereseaza care sunt conditiile de infiintare si functionare pentru un mini laborator de cofetarie si patiserie, spatiu minim, suma necesara investitiei si daca se poate obtine autorizatie de producator pt prajituri de casa.
    Multumesc frumos!

  35. Roland Kneipp says:

    Buna ziua,

    Doresc sa deschid o cofetarie de “cartier” in strainatate,mai exact in Germania si as avea citeva intrebari:

    1.Spatiul necesar pentru cofetarie cu laborator
    2.Utilajele necesare
    3.Suma necesara pentru toate achizitiile
    4.poate ma ajutati sa gasesc cofetar/patiser cu experienta sau pe cineva care doreste o colaborare cu mine.

    Multumesc anticipat pentru raspuns.
    Cu stima si respect.

  36. delia says:

    bua ziua,
    as dori mai multe informatii in legatura cu deschiderea unui laborator de cofetarie, care sa aiba si punctul de desfacere (cofetaria propriu-zisa) in acelasi spatiu. Cam care ar fi costurile? De cati angajati e nevoie? Si in timp cum s-ar putea optimiza aceasta afacere?

  37. Popescu Irina says:

    Buna, as dori cateva sfaturi, ca toti cei care v-au scris inaintea mea, in legatura cu deschiderea unei cofetarii cu produse naturale. Spatiul ar fi cam 70mp si trebuie sa recunosc ca sunt cam novice in tot ceea ce tine de organizarea unei unitati de alimentatie publica.As vrea sa stiu cam ce pasi trebuie urmati (avize, costuri)pentru o cofetarie care sa se bazeze mai mult pe comenzi pentru acasa decat pe servire la masa.
    Va multumesc anticipat.

  38. Alina says:

    Buna ziua! Numele meu este Alina si as vrea sa deschid o cofetarie in Anglia. Imi puteti da va rog niste detalii cam de ce capital as avea nevoie (aproximativ),de ce utilaje as avea nevoie si cam cat personal?deasemenea cunoasteti ceva “legi” de pe aici (ex. Ce aprobari mi-ar trebui?) Mulțumesc frumos

  39. Sabau Alexandr says:

    Buna ziua,ma numesc Alexandra si sunt din Bistrita si m-ar interesa sa deschid un laborator de cofetarie, cam care ar fi costurile la care se ridica investitia?
    va multumesc

  40. Lucia says:

    Buna seara.sumt imteresata sa deschid un laborator de cofetarie cu punct de desfacere si as vrea sa stiu cateva lucruri:
    -care aste spatiul minim si cum ar trebui sa fie amenajat.exista un plan anume?
    -ce utilaje am nevoie in mod obligatoriu pentru a primi autorizatia
    -care este suma aproximativa pt a incepe.
    -se pot accesa fonduri pt acest domeniu?
    Multumesc

  41. Ovidiu says:

    Buna ziua,
    Ma intereseaza detalii privind deschiderea unei cofetarii cu laborator propriu si anume:
    suprafata spatiu
    nr angajati
    utilaje necesare
    investitie – daca se pot accesa fonduri
    Multumesc

  42. Dedea Daniela says:

    Buna ziua. As dori si eu niste informatii, pentru deschiderea unei cofetarii cu laborator. ce fel de societate trebuie sa deschid SA, SRL, PF….? Multumesc.

  43. Dia says:

    Buna ziua!Eu si prietena mea am dori sa deschidem o cofetarie/patiserie in care sa comercializam produse homemade (briose , fursecuri, biscuiti, prajituri)deci si un minilaborator. Am dori mai multe informatii despre sptiul necesar,acte, avize, taxe, utilaje ,care sunt aprobarile pentru inceperea unei astfel de activitati si cum se obtin, ce tip de societate este necesara si daca e posibil si suma totala la care s-ar estima afacerea (investitie minima). Mentionez ca niciuna dintre noi nu avem studii de specialitate deci presupun ca este necesara angajarea unei persoane cu studii in domeniu.pe langa acestea am dori sa comercializam si bauturi nealcoolice si fresh-uri

    Multumesc anticipat :)

  44. Anca says:

    Buna seara!
    Am observat ca ati raspuns aproape la fiecare intrebare care ti s-a adresat, daca nu chiar la fiecare, lucru care m-a facut si pe mine iti pun cateva intrebari!intentionez sa imi deschid un laborator de cofetarie, insa vreau sa incep cu ceva foarte micut, cu alte cuvinte as vrea sa fac doar torturi personalizate!si pentru ca informatile pe internet sunt foarte putine despre acest subiect , ai putea sa imi spui mai multe despre utilaje am nevoie sa pot obtine autorizatile necesare?o alta intrebare este:ce coduri caen sunt necesare pentru ceea ce vreau eu sa fac?multumesc frumos :-)

  45. Alina Bencze says:

    Buna ziua,

    Suntem o familie si suntem interesati sa deschidem un laborator de cofetarie cu punct de desfacere. Am dori sa ne ajutati cu mai multe informatii despre:
    -care aste spatiul minim si cum ar trebui sa fie amenajat, exista un plan anume?
    -ce utilaje am nevoie in mod obligatoriu pentru a primi autorizatia;
    -care este suma aproximativa pt a putea incepe.
    -se pot accesa fonduri pt acest domeniu?
    Multumesc

  46. Elena says:

    Buna ziua,
    Doresc sa-mi deschid o cofetarie, cu laborator , insa in afara de pasiune nu am absolut nimic. Doresc sa urmez un curs de Cofetar patiser , insa ma intereseaza ce fel de firma sa-mi deschid, ce autorizatii am nevoie, ce echipamente mi-ar trebui pentru inceput. Va rog frumos sa ma ajutati cu cateva informatii:
    – de cati bani am nevoie
    – utilaje
    – cat spatiu trebuie sa am
    – e necesara diploma de cofetar patiser
    – ce tip de firma sa deschid

    .Multumesc frumos

  47. laura says:

    Bună ziua,
    As dori sa primesc pe mail toate datele pe care le dețineți în ceea ce privește deschiderea unui laborator cofetărie.

    Mulțumesc!

  48. Mihai Barbulescu says:

    Buna ziua .
    Am 36 ani , cofetar -patiser de meserie , as dori sa-mi deschid o firma in domeniu .Va rog sa-mi spuneti daca pot accesa fonduri europene (ranbursabile s-au nu).
    Multumesc anticipat

  49. COSTIN says:

    Doresc sa-mi deschid un mic magazin de produse de patiserie/cofetarie. Ce conditii trebuie sa indeplinesc ? Ce utilaje imi trebuiesc ?
    Care este suma minima care trebuie investita (de la cat ar trebui sa plec ?). Multumesc anticipat!

  50. sorin says:

    Buna ziua!Suntem o familie interesata de inceperea unui busines in domeniul cofetarie-patiserie(productie si comercializare).Mentionez ca avem putin sub varsta de 35 de ani,dispunem de 10000 de euro pentru start.Suntem interesati ce fonduri putem accesa . Referitor la locatie inca nu suntem siguri unde ar putea fi mai rentabil(urban sau rural).

  51. Tatiana says:

    Buna ziua Iulian! Ne dorim si noi cu sotul sa ne deschidem propria afacere si anume un laborator de patiserie si cofetarie. As avea nevoie de toata informatia necesara. Cu ce ar trebui de inceput si tot parcursul. Va rog frumos!!! De citi bani am trebui dispune la inceput? Mersi mult! Asteptam cu nerabdare raspunsul! O zi frumoasa va doresc!!!

  52. Luoana says:

    Buna ziua, Sunt interesata sa deschid o cofetarie( mini laborator) intr-o zona defavorizata,va rog,daca este posibil sa ma indrumati spre ce fonduri europene ar trebui sa ma indrept?As putea sa obtin cofinantare? La cat se ridic costurile.
    Va multumesc anticipat si astept cu interes raspunsul dvs

  53. Daniela says:

    Buna seara! Am vazut ca raspundeti la toata lumea, este foarte frumos din partea dvs. As dori sa deschis un laborator de cofetarie. Mi-ati putea da informatiile neceare, va rog. Ce avize,taxe , utilaje mi-ar trebui si nu in ultimul rand suma minima investita. Se pot accesa ceva fonduri in acest domeniu? Va multumesc anticipat.

  54. ionut says:

    As vrea sa stiu si eu ce proceduri trebuie sa urmez pentru a putea sa deschid o cofetarie intr-un oras.

    Multumesc anticipat!

  55. simona says:

    Buna ziua,
    Pentru deschiderea unei cofetarii raw vegane ce autorizatii sunt necesare sau unde le pot gasi? Nu gasesc nicio informatie despre acest domeniu.
    Multumesc!

  56. Daniela says:

    Buna seara . M-ati putea ajuta si pe mine cu informatiile necesare pt deschiderea unui laborator de cofetarie ? Ce fel de avize ,taxe , uitilaje ne-ar treburi ? Si nu in ultimul rand aproximativ suma necesara . Va multumesc anticipat .

  57. Svetlana says:

    Salut!
    O mine brutarie- cofetarie care sa se bazeze mai mult pe comenzi pentru acasa decat pe servire la masa, intr-un cartier mic si dragut dar cu potential :)

    1.Costuri pentru deschiderea unui laborator mic de cofetarie cu specific de casa.
    2.Aprobari, avize, taxe necesare/costuri
    3.Tot ceea ce tine de organizarea unei unitati de alimentatie publica
    3.Necesarul de utilaje pentru infiintarea unei cofetarii /costuri
    4.Furnizori de baza
    5.Daca aveti niste statistici in vanzari si productivitate.
    6.Adausurile care de obicei se practica.

    Multumesc din suflet!

    RESPECT PENTRU TOT CE FACETI :)

  58. laura says:

    Buna ziua. Prietena mea ar vrea sa inceapa o miniafacere cu produse de cofetarie homemade bazata de livrari la domiciliu. Exista vreo posibilitate ca aceasta sa nu presupuna un laborator si sa-si poata desfasura activitatea de acasa? Ce acte, avize, taxe, aprobari etc. ar fi necesare pentru a face legal colaborari cu diverse cafenele, de exemplu? In alta ordine de idei, pentru a deschide o cafenea este nevoie de autorizari speciale? Multumim mult!

  59. Olguta R. says:

    Buna ziua,

    As dori sa stiu cam tot ce ar fi necesar pt a dechide o cofetarie accesand fonduri europene. Va multumesc anticipat!

  60. irina says:

    Buna ::: as dori sa imi deschid un labotaro de prajituri : as dori sa stiu de ce utilaje as avea nevoie si mai ales cam cat mar costa :: si daca se poate face fara sa imi deschid o firma momentan:: as vrea sa lucrez acasa la mine ::: vreau sa fac si cursuri de cofetar:: va rog am nevoie de idei;;

  61. maria florina says:

    Buna ziua,sant Maria din Alba Iulia,detin un spatiu,o brutarie dotata cu un cuptor pe vatra,care a funtionat din 1996 pana 2004,si as dorii sa o repun in functiune,dar nu dispun financiar.as avea nevoie de inca niste utulaje si de renovare capitala.Ma puteti indruma in vreun fel?Unde as putea gasii cele mai ieftine si eficiente solutii?Va multumesc!

  62. ady says:

    buna ziua .va rog si eu informatii cu privire la deschiderea unui laborator de cofetarie( suprafata, avize ,analize, etc.)
    sunt necesare si liceente de fabricatie?
    multumesc

  63. sergiu says:

    Buna ziua.
    1.Costuri pentru deschiderea unui laborator de cofetarie(prajituri/torturi)
    2.Aprobari necesare/costuri
    3.Se pot obtine fonduri europene/nerambursabile pentru acest tip de afacere si unde asi putea apela?
    4.As dori sa deschis un SRL, dispun de suma de 30000 euro

  64. Amelia says:

    Buna ziua!

    Ma intereseaza sa deschid o cofetarie raw vegan in Ploiesti.
    As vrea sa stiu cam ce implica aceasta, ce autorizatii si de unde trebuiesc obtinute, ce utilaje, si daca pot obtine fonduri nerambursabile pentru aceasta?
    Calificarea de cofetar trebuie sa o am eu , ca administrator, sau pot angaja pe cine cu aceasta calificare?
    Multumesc!

  65. Ioana says:

    Buna ,
    Felicitari pentru tot ce faceti :)
    As dorii si eu sa primesc mai multe informatii cu privire la deschiderea unui mic laborator mentionez ca as dori sa deschid un II. As dorii momentan sa fac doar tortulete personalizate si candy bar -uri la comanda. Modalitatea de promovare si vanzare – on line (facebook- site ) . As dorii sa aflu ce aprobari sunt necesare si care sunt pasii de urmat, Aparatura obligatorie si ce anume se cere pentru ca spatiul in care se desfasoara activitatea sa fie ok :)
    Va multumesc si astept cu interes raspunsul dvs!

  66. Miha says:

    Buna!
    Sunt interesata sa stiu daca se accepta producerea de prajituri si acasa? Stiu ca sunt documente care se obtin de la dsv (dar din pacate nu stiu exact care),la fel nici forma juridica adecvata (banuiesc ca un pfa este cel mai justificat). Ma poti ajuta te rog cu cateva informatii in acest sens. Multumesc.

  67. Libita Alina says:

    Buna ziua, as dori si eu mai multe detalii despre deschiderea unui mic laborator de cofetarie, utilajele necesare si costurile minime. Multumesc

  68. Marilena says:

    Buna ziua,
    Impreuna cu o prietena dorim sa deschidem o afacere cu prajituri de casa, in Bucuresti. Imi puteti spune, va rog, daca este necesar sa avem un spatiu amenajat si avize ? Vom avea nevoie de o firma pentru a le comercializa, care forma credeti ca este mai eficienta – SRL, II, PF ? Cam ce utilaje ne vor fi de folos si de unde le putem achizitiona, eventual SH sau sa le inchiriem ? Pe scurt, ce avem de facut pentru a ne vedea visul implinit?
    Multumesc.

  69. corina says:

    Buna seara! Si pe mine m ar interesa mai multe inforatii legate de inceperea unei afaceri in domeniul cofetarie/patiserie. Care sunt pasii de urmat. Ce autorizatii sunt necesare, cam ce suma de bani, ce utilaje,cat spatiu. Exista formule pentru a obtine fonduri de la stat. Europene? E nevoie sa fie intrunite unele conditii anume? Multumesc si astept sa primesc un raspuns!

  70. Emil says:

    Buna ziua, desi sunt putin intimidat de multitudinea de cereri referitoare la deschiderea unei cofetarii cu laborator propriu, :) , va adresez aceeasi rugaminte ca si predecesorii mei. In limita timpul de care dispuneti, va rog sa imi spuneti de ce anume as avea nevoie, in afara de curaj, dorinta de munca, corectitudine si respect pentru potentialii clienti, pentru deschiderea unei cofetarii.Un spatiu minim, cost dotari, nr angajati si orice considerat d-stra ca fiind util pt a ma (ne) pune pe treaba ! :) Am 39 de ani, si nici un fel de pregatire in domeniu dar cu un bunic doar in amintire acum, vestit cofetar la vremea dumnealui.Multumesc foarte mult pt atentia acordata atator oameni.Rar asa ceva…

  71. Elena says:

    Ma intereseaza sa deschid o cofetarie cu laborator propriu pentru comercializare produse homemade. As dori mai multe informatii despre spatiul minim necesar, acte necesare, avize, taxe, costuri utilaje, aprobarile necesare pentru inceperea acestui tip de activitate.
    De asemenea, daca se poate o estimare a costurilor totale ce implica deschiderea unei astfel de activitate. Nu am calificare in acest domeniu si as dori sa lucrez cu angajati calificati. Exista posibilitatea accesarii de fonduri europene pentru aceasta activitate? Daca da, unde gasesc informatii pentru pasii care trebuiesc urmati?
    Va multumesc.

  72. Nicoleta says:

    Bună seara! Pe lângă multele persoane care au întrebat înaintea mea, vin și eu cu aceleași întrebări. Vreau să încep o afacere cu o cofetărie raw-vegan. Care ar fi costurile minime pentru început, ce utilaje mi-ar trebui, spațiu minim ce autorizații și ce calificări pentru că din ce am citit în comentariile anterioare, unii făceau referire și la o calificare de cofetar. Va mulțumesc frumos!

  73. florentina says:

    Buna ziua

    As vrea sa stiu daca se poate derula o afacere cu produse alimentare homemade (produse cofetarie, patiserie, aperitive, fel principal, conserve) de acasa.

  74. Ana says:

    Buna ziua, si eu va scriu tot cu rugamintea de a imi oferi informatii despre infiintarea unui laborator de cofetarie&patiserie pt ca, se pare, ca este unul din putinele domenii care mai merge, desi sunt multi jucatori pe piata si concurenta este mare, iar produsele din ce in ce …. aproape mai bune. In cursul acestei luni mi-am infiintat o societate, iar acum sunt in cautare de spatiu si furnizori de echipament profesional. Nu stiu de ce echipament m nevoie…, nu stiu cate malaxoare, mixere sau …mai ce am nevoie? Preturile difera ff mult de la producator la prod. Nu stiu la care sa ma opresc. Nu stiu care sunt bune. Nu stiu de unde iau retetare, nu stiu de unde iau materie prima fara sa iau teapa la pret si la calitate. De aceea va rog foarte mult sa ma ajutati si sa imi spuneti cum ar trebui sa ma organizez. Va multumesc foarte mult, Ana

  75. Alex says:

    Buna seara,

    As dori sa stiu care ar fi costurile minime pentru a infiinta un laborator de cofetarie cu dotari minime.
    De asemenea daca se pot stii si utilajele ar fi excelent:).

    Multumesc!

  76. Andreea Luca says:

    Buna seara,
    Va solicit si eu aceleasi informatii pe care majoritatea persoanelor care v-au scris pana acum au considerat a fi necesare la inceput de drum,in deschiderea unui laborator propriu de patiserie/cofetarie,dar si a unui magazin de desfacere.
    Imi doresc tare mult un raspuns din partea dumneavoastra referitor la tot ceea ce implica inceperea unei astfel de afaceri:
    -spatiul minim necesar precum si nr de angajati,minim
    -aprobari necesare si costurile pe care le implica
    -utilaje,mobilier si ustensile obligatorii(mi-am format o idee, rasfoind paginile internetului)
    -daca se pot accesa fonduri europene rambursabile/nerambursabile
    -un cost total, la ce suma s-ar estima
    Asa cum a mentionat si cineva mai sus,tot ceea ce considerati necesar a avea la cunostinta pentru a ne face o idee despre ceea ce implica o astfel de afacere,este binevenit.
    Va multumesc mult pentru timpul acordat si astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra!
    O noapte linistita!

  77. Andreea C says:

    Bună ziua!

    Doresc să îmi deschid o cofetărie în viitorul apropiat. Îmi puteți spune o sumă aproximativă pentru achiziționarea utilajelor pentru prepararea și depozitarea produselor? De asemenea, îmi puteți recomanda o serie de furnizori pentru echipament? Vă mulțumesc anticipat.

  78. Andreea Luca says:

    Va multumesc mult pentru informatii!

  79. gabi says:

    buna,
    doresc si eu sa deschid o cofetarie, cafenea axata pe productia de waffle belgiene si nu prea stiu de ce am nevoie. Va rog sa ma ajutati !

  80. Radu Dirlau says:

    Buna seara,

    Ma numesc Radu Dirlau si doresc sa-mi fac un laborator patiserie/cofetarie,fara punct de desfacere (momentan),axat pe comenzi..
    Va rog sa ma ajutati si pe mine cu informatii despre ceea ce implica acest business:
    -care este spatiul minim pentru acest laborator,fluxul de productie,cum ar trebui amenajat?
    -se poate incepe in bucataria unui apartament,ce criterii trebuie sa indeplineasca?
    -trebuie camera separata de depozitare materie prima,dar pentru produsul final?
    -utilaje,ustensile,mobilier obligatorii,cam care ar fi costurile (un necesar)?
    -ce aprobari,avize,autorizatii trebuie obtinute?
    -daca imi fac un SRL trebuie neaparat ca sa am o persoana calificata in firma (cu curs cofetar-patiser)?
    -am inteles ca se pot obtine si fonduri de la stat..
    -o estimare totala a costurilor (un buget)?
    -alte informatii utile referitoare la acest laborator?

    Va multumesc mult!

    O seara frumoasa!

  81. Serban Florica says:

    buna ziua.am rugamintea sa imi dati detalii ,costuri autorizatii ,avize ,calificare necesara , privind deschiderea unei patiserii ,inclusiv daca as putea obtine fonduri ,am 31 ani ,nu am fost implicata in nici o afacere .ma intereseaza si punct de vanzare in acelasi loc .
    va multumesc pentru timpul acordat si astept cu interes raspunsul dvs ,

  82. Diana T says:

    Buna ziua,

    am si eu aceleasi intrebari :) in mod special, ma intereseaza de ce autorizatii am nevoie pentru a putea comercializa torturi (se poate desfasura activitatea si de acasa, sau am nevoie de un spatiu?)
    Pentru SRL-D, care sunt documentele necesare pentru infiintare si apoi ce anume trebuie sa contina aplicatia catre fondurile europene de tip 50%-50%?
    As aprecia tare mult un raspuns din partea dvs., v-as ruga sa mentionati si costurile implicate in toate aprobarile necesare precum si actele pt SRL-D.
    Ca si utilaje,mobilier si ustensile obligatorii, ce ati recomanda?

    • admin says:

      V-am raspuns pe e-mail si am rugamintea, daca doriti sa colaboram, sa mi trimiti un nr de telefon, in raspunsul la e-mailul trimis de mine.
      Multumesc si o seara frumoasa.

  83. Diana T says:

    Buna ziua,

    am si eu aceleasi intrebari :) in mod special, ma intereseaza de ce autorizatii am nevoie pentru a putea comercializa torturi (se poate desfasura activitatea si de acasa, sau am nevoie de un spatiu?)
    Foarte multe locatii de nunta solicita un Certificat de Conformitate, cum pot face rost de un asemenea certificat?
    Pentru SRL-D, care sunt documentele necesare pentru infiintare si apoi ce anume trebuie sa contina aplicatia catre fondurile europene de tip 50%-50%?
    As aprecia tare mult un raspuns din partea dvs., v-as ruga sa mentionati si costurile implicate in toate aprobarile necesare precum si actele pt SRL-D.
    Ca si utilaje,mobilier si ustensile obligatorii, ce ati recomanda? Si la ce suma s-ar ridica investitia?

    Va multumesc anticipat pentru raspuns,
    Diana T.

  84. Denisa says:

    Buna,
    As dori si eu cateva informatii referitoare la ce utilaje am nevoie pt deschiderea unei cofetarii-patiserii, in ce conditii pot obtine finantare si cam care ar fi costurile si documentele necesare?

  85. Cosmin O says:

    Buna ziua,
    Doresc sa accesez fonduri europene in vederea achizitionarii de utilaje pentru laborator de cofetarie. Ma puteti auta cu sprijin lista utilaje necesare si alte idei de dezvoltare?

    Multumesc.

  86. Stanciu Radu says:

    Buna ziua,
    La fel ca si ceilalti de pe aceasta pagina, mi-as dori sa deschid un laborator de cofetarie si as dori,va rog,sa ma ajutati cu informatiile necesare pentru o astfel de activitate.
    Multumesc,
    O zi buna!

  87. Simona says:

    Salut,

    As avea nevoie de niste informatii referitoare la deschiderea unei patiserii.

    1) Norme, avize, documente necesare deschiderii unei patiserii/cofetarii de acasa (produsele vor fi livrate direct clientului; cofetaria nu va fi cu desfacere)
    2) Calificarile necesare pt un PFA sau o intreprindere individuala
    3) Dotarile necesare si costurile aferente
    4) Orice alte informatii care m-ar putea ajuta sa demareze un mini business de acasa.

    Multumesc!

    Cu stima,
    Simona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>